Sari la conținut

Campionatul Naţional de înot, a adus la Braşov peste 500 de copii

campionatul-national-de-inot-a-adus-la-brasov-peste-500-de-copii-

Campionatul Naţional de înot pentru copii de 10 şi 11 ani a avut loc la Braşov, la Bazinul Olimpic „Mihai Mitrofan”.

Peste 500 de copii s-au întrecut la această competiţie în care se stabilesc campionii României la cele două categorii de vârstă. Au fost prezenţi la întrecere sportivi de la 70 de cluburi din întreaga ţară, care au venit cu speranţa câştigării unei medalii în oraşul nostru.

„Un asemenea eveniment este foarte benefic pentru oraşul Braşov. Avem aici prezente 70 de oraşe de pe întreg cuprinsul ţării, asta însemnând peste 500 de sportivi. Este o cinste să găzduieşti atâtea cluburi, este cel mai mare eveniment de nataţie din ţară”, a declarat preşedintele secţiei de nataţie a clubului Corona Braşov, Toro Tamas.


    Competiţia a debutat vineri, 21 iunie 2019, cu o sesiune de seară, urmată de alte două reuniuni în ziua de sâmbătă, una dimineaţa şi cealaltă seara. Ultima zi a întrecerilor a fost duminică, zi în care s-a derulat o singură reuniune.


   La întreceri a fost prezentă şi Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, care spune că Braşovul oferă condiţii foarte bune pentru întrecerile de înot. „De fiecare dată când mă întorc la Braşov, mă întorc cu drag, cu plăcere, pentru că aici se organizează una dintre competiţiile exemplare din calendarul nostru competiţional şi de aceea cred într-o continuitate pe o perioadă destul de lungă”, a subliniat preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec.

Este al patrulea an consecutiv în care oraşul nostru găzduieşte cea mai importantă competiţie pentru copiii de 10 şi 11 ani, iar de acum aşteptăm competiţii de o şi mai mare importanţă.


   Micii sportivi s-au întrecut în apa Bazinului Olimpic Braşov şi s-au bucurat atât de competiţie, cât şi de excursia în oraşul nostru.


   Nu numai pentru copii a fost un prilej de emoţii şi de bucurie, ci şi pentru cei care i-au însoţit: antrenori, părinţi sau chiar bunici, care după întreceri au profitat de ocazie și au vizitat orașul și împrejurimile.

Primăria Municipiului Braşov a investit patru sute de mii de euro pentru dotări de ultimă generaţie la Bazinul Olimpic „Mihai Mitrofan”. Federaţia Internaţională de Nataţie acceptă aparatură de cronometraj de la o singură firmă, care este cea mai performantă din lume. În noua dotare a bazinului intră blocstarturi cu sesizare a startului fals, care asigură pornirea cronometrului exact în momentul în care sportivul s-a desprins de blocstart, cu o precizie de miime de secundă şi elimină astfel orice întârziere sau avantaj. Totodată, pentru probele de înot cu spatele, bazinul a fost dotat cu dispozitive speciale de îmbunătăţire a startului, care asigură sportivului eficienţă, favorizând timpi mai buni pentru fiecare înotător în proba respectivă.

Dispozitivele pentru startul în probele de înot cu spatele au fost introduse de FINA în urmă cu doar trei ani în dotarea obligatorie a bazinelor pentru competiţii internaţionale şi olimpice. Touchpadurile electronice completează precizia măsurării timpilor intermediari (după fiecare lungime de bazin) sau la finalul cursei, tot cu precizie de miime de secundă. Instalaţia de sonorizare este şi ea ultraperformantă, astfel că avem nevoie doar de tribune mai mari pentru organizarea unui campionat mondial. Întreaga investiţie a fost testată cu ocazia competiţiei care se desfăşoară în acest weekend şi a funcţionat impecabil.

Comentarii

Ultimă oră