Sari la conținut

Campionatul Mondial de Biatlon se joacă la Cheile Grădiştei

campionatul-mondial-de-biatlon-se-joaca-la-cheile-gradistei

Începând de marți și până pe 2 februarie, România va fi capitala biatlonului mondial. Pe superba bază de la Cheile Grădiștei vor avea loc Campionatele Mondiale de juniori și tineret la biatlon. 41 de țări vor lua startul la această competiție. De pe lista de start nu lipsesc forțele mondiale ale biatlonului.

La Cheile Grădiștei totul este pregătit pentru startul Campionatelor Mondiale de juniori și tineret la biatlon. Organizatorii au depus eforturi uriașe pentru ca baza să se ridice la cele mai înalte standarde. Peste 500 de camioane cu zăpadă au fost aduse pe pârtia de biatlon și în poligonul de trageri. Delegațiile au ajuns deja în stațiunea brașoveană și s-au declarat încântați de calitatea pârtiei.

Forţe şi nume exotice

De la competiția ce va debuta marți cu antrenamentele oficiale nu lipsesc forțele biatlonului mondial, însă pe lista participanților și-au făcut loc și câțiva concurenți exotici.

„Vin ţările importante din biatlonul mondial. Nu lipsesc Norvegia, Suedia, Franţa, Germania, Italia. Vine spuma biatlonului mondial. Ei vor fi viitori campioni la seniori. Vin şi ţări la care nu ne aşteptam, ca Brazilia, SUA sau Canada. Pentru noi, e mai uşor să aducem la Cheile Grădiştei un Campionat European. Nu este însă greu să vorbim de Mondial dacă trecem de aceste examene. Eu cred că am creat o infrastuctură din punct de vedere al pârtiei şi clădirilor, încât putem organiza orice fel de competiţie”, a declarat organizatorul întrecerilor, Ovidiu Gârbacea.

„Sperăm la două clasări bune”

Competiția se anunță extrem de interesantă și cu siguranță va fi un spectacol de cinci stele pentru cei care vor alege să vină la Cheile Grădiștei și să urmărească întrecerile. Secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, speră ca delegația României să facă o figură frumoasă:

„Ne-am dovedit capabilităţile de organizare unor evenimente aşa de mari. Sperăm ca şi echipele României să se ridice la nivelul pe care îl aşteptăm. Eu mi-aş dori două clasări în primele şase locuri, una la fete şi una la băieţi. Biatlonul este un sport atractiv şi dacă a ajuns până în Brazilia, înseamnă că place spectatorilor. Asta înseamnă dezvoltare la nivel mondial. De anul trecut, am intrat în lumea bună a biatlonului mondial"

Primele întreceri vor avea loc în data de 27 ianuarie, când sunt programate cursele de individual tineret.

Comentarii

Ultimă oră