Sari la conținut

Campionatul Mondial de Alergare 50 km blochează traficul în Brașov pe traseul competiţiei

campionatul-mondial-de-alergare-50-km-blocheaza-traficul-in-brasov-pe-traseul-competitiei

Primăria Braşov a anunţat că duminică, 1 septembrie 2019, când la Braşov se va desfăşura ultramaratorul de 50 km, traficul va fi blocat complet pe tot traseul competiţiei, pe întreaga durată a acesteia, fără posibilitate de traversare.

Braşovenii sunt aşteptaţi să îi încurajeze pe sportivii din cele 31 de ţări participante şi să îi susţină pe ultraalergătorii români care concurează în premieră la un astfel de campionat mondial.


   Campionatul Mondial de Alergare de 50 km se va desfăşura prin parcurgerea unei bucle mici de 5 km, urmată de parcurgerea de cinci ori a unei bucle mari de 9 km.


   Bucla mică, de 5 km va avea traseul Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – strada Zizinului (intersecţie strada Traian).


   Bucla mare, de 9 km va avea traseul Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – Bulevardul 15 Noiembrie – Spitalul Astra – Giratoriu Spitalul Judeţean – Calea Bucureşti – Giratoriu „Poienelor” (intersecţie strada Saturn).

„Campionatul Mondial de Alergare de 50KM va avea loc în inima Braşovului, iar ultraatleţii vor putea fi încurajaţi de toţi locuitorii şi turiştii care vizitează Braşovul în această perioadă. Ca şi în marile metropole din lume unde se organizează campionate de alergare pe şosea, traficul va fi blocat pe tot traseul competiţiei, pe întreaga durată a acesteia, fără posibilitate de traversare“, au spus organizatorii Campionatului Mondial de Alergare de 50KM care are loc la Brașov în data de 1 septembrie 2019.

De aceea, cei care vizitează Braşovul, precum şi locuitorii oraşului, trebuie să ştie că circulaţia rutieră va fi restricţionată total pe următoarele străzi:

• Bulevardul Eroilor – de la hotel ARO, intersecţia Bulevardul Eroilor – Str. Mureşenilor

• Bulevardul 15 Noiembrie

• Strada Calea Bucureşti – până la intersecţia cu Bulevardul Saturn.

• Strada Zizinului – până la intersecţia cu strada Traian (orele 6.00 – 9.00)

În plus, față de informațiile de până acum, circulaţia rutieră dinspre Poiana Braşov va fi oprită şi deviată către Râşnov în intervalul 6.00 – 15.00. Astfel, turiştii bucureșteni care părăsesc Poiana Braşov vor urma ruta Poiana Braşov - Râşnov – Predeal pentru a ajunge în Drumul Naţional 1 care merge spre Bucureşti. Ceilalţi turişti vor putea călători din Râşnov către destinaţiile lor de domiciliu.

 Vor putea fi folosite următoarele rute ocolitoare:

- Strada Mureşenilor

- Strada Poarta Schei

- Strada Nicolae Bălcescu până la magazin Star

- Strada C. Dobrogeanu Gherea

- Strada Carpaţilor până la intersecţia cu Bulevardul Muncii

- Bulevardul Saturn

- Strada Zizinului

- Strada Uranus până la intersecţia cu strada Traian

- Strada Toamnei

- Bulevardul M. Kogălniceanu

- Bulevardul Iuliu Maniu

- Strada Lungă

Şoferii pot folosi aplicaţiile Waze şi Google Maps, actualizate cu restricţiile rutiere, pentru a găsi ruta optimă către destinaţia dorită.

Restricţiile de pe Waze pot fi consultate aici https://www.waze.com/events/cm-de-alergare-de-50-km-2019-09-01 .

Pe întreg traseul campionatului întreaga circulaţie va fi interzisă, inclusiv cea a mijloacelor de transport în comun. Liniile de transport în comun vor suferi modificări în intervalul 6.00 – 16.00.


   Parcările din centrul oraşului, închise din 31 august


    Braşovenii care locuiesc pe traseul ultramaratonului sunt atenţionaţi că, în intervalul dintre orele 6.00 şi 15.00, în data de 1 septembrie, parcările de reşedinţă vor avea blocate intrările şi ieşirile în/ înspre traseul de concurs. Bucla mică, cea de pe strada Zizinului, va fi blocată traficului doar în intervalul 6.00 – 9.00.

În parcările publice din zona Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu nu se va mai putea parca începând din dimineaţa zilei de 31 august.


  Restul parcărilor publice de pe traseu vor fi blocate în intervalul menţionat mai sus, conducătorii auto neputând părăsi parcarea până la terminarea competiţiei (ora 15.00).

„Federaţia Română de Atletism îşi cere scuze pentru disconfortul creat şi îi aşteaptă pe toţi braşovenii să participe la acest campionat mondial, unic pentru Braşov şi pentru România! Suntem convinşi că, împreună cu locuitorii oraşului, vom organiza un eveniment de excepţie care să poarte în lume renumele Braşovului!”, se arată în comunicatul organizatrilor.

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov. Campionatul Mondial de Alergare de 50Km îi aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.

Alături de organizatori se află parteneri, Consiliul Judeţean Braşov, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei.

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM este primul campionat mondial de atletism organizat în România, în istoria de 107 ani a Federaţiei Române de Atletism. Campionatul se organizează în inima ţării, la Braşov și reunește sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele.

Puteți afla detalii pe : http://brasov50km.com/  .

Comentarii

Ultimă oră