Sari la conținut

Campanie RATBV și Poliția Locală Braşov: „Nu daţi bani la cerşetori”

campanie-ratbv-si-politia-locala-brasov-nu-dati-bani-la-cersetori

Poliţia Locală Braşov şi societatea care se ocupă de transportul în comun, RATBV, desfăşoară o campanie de descurajare a cerşetoriei.

În zonele circulate ale oraşului şi în mijloacele de transport în comun întâlnim deseori cerşetori, iar faptul că le dăm bani nu face altceva decât să continue această practică.

„Lumea trebuie să înţeleagă faptul că oricine dă bani acestor copii, vârstnici sau persoane cu dizabilităţi nu face altceva decât să îi ţină în stradă şi să încurajeze fenomenul de exploatare a acestora”, a declarat Anca Lăutaru, purtător de cuvânt Poliţia Locală Braşov.

Poliţiştii locali îi amendează pe cei care încalcă legea şi cerşesc, însă nu îi pot obliga să părăsească oraşul, chiar dacă, de cele mai multe ori, nu sunt din oraş sau nici măcar din judeţ. Cei care veghează la siguranţa pe străzi îi încurajează pe cerşetori să părăsească oraşul, însă, de cele mai multe ori, aceştia fie se întorc, fie nici măcar nu pleacă.

Braşovenii sau turiştii care folosesc transportul în comun sunt informaţi despre această campanie pe ecranele LED din autobuze şi troleibuze. În mesajul campaniei ni se dă şi venitul de cerşetor în Braşov, 5.000 de lei pe lună.

Comentarii

Ultimă oră