Sari la conținut
campanie-pentru-donatorii-de-sange

Clinicile private din Braşov şi-au dat mâna în campania „Donează sânge! Împreună pentru viaţă”, care se va derula în 5 și 6 aprilie, la sediul Centrului de Transfuzii Braşov.

Conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie, România se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte numărul donatorilor de sânge. Campania clinicilor private, care se află la cea de-a cincea ediție, vine în întâmpinarea Zilei Mondiale a Sănătăţii, care se sărbătoreşte pe 7 aprilie.

Cei care vor să doneze trebuie să aibă între 18 și 60 de ani și o greutate de minim 50 de kilograme. De asemenea, ei trebuie să nu fi suferit nici o intervenție chirurgicală în ultimele 6 luni.


Femeile nu trebuie să fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală. De asemenea, înainte de donare cu cel puţin 48 de ore, nu se mănâncă grăsimi în exces şi nu se beau băuturi alcoolice.

Nu pot dona cei care se află sub tratament pentru diferite afecţiuni sau cei care au mai donat sânge în ultimele 70 de zile.


După donare, donatorul poate primi rezultatul anumitor teste efectuate pe sângele recoltat. De asemenea, acesta primeşte o zi liberă de la muncă sau de la facultate, reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun și tichete de masă.

Comentarii

Ultimă oră