Sari la conținut

Campanie în Brașov: „Păstrează parcul curat pentru copii”

campanie-in-brasov-pastreaza-parcul-curat-pentru-copii

 Polițiștii locali vor fi cu ochii pe cei care fumează, beau alcool în incinta locurilor publice de joacă, sau deteriorează mobilierul urban.

Poliția Locală Brașov a lansat o campanie ce vizează menținerea unui mediu curat în spațiile de joacă pentru copii prin respectarea celor mai elementare reguli de bun-simț.

Campania a fost intitulată sugetiv „Păstrează parcul curat pentru copii” și a venit ca urmare a propunerilor venite din partea părinților care și-ar dori ca toată lumea să repecte regulile din incinta locurilor de joacă.

Pe toată perioada lunii august, polițiștii locali vor continua să supravegheze menținerea ordinii și liniștii publice în parcurile brașovene și le vor reaminti brașovenilor, în primul rând, că este interzis fumatul și consumul de alcool în locurile de joacă.

Flayerele pe care le vor împărți polițiștii locali includ câteva reguli de bun simț, legate de menținerea curățeniei în zonele de joacă destinate copiilor.

Astfel, fleyerul conține și mesaje precum „Nu aruncați mizeria pe jos! Folosiți coșul de gunoi!” sau „Nu distrugeți mobilierul urban!”.

În municipiul Brașov sunt funcționale peste 200 de locuri de joacă și parcuri, distribuite pe cartiere, dar și în zona centrală a orașului – spații care se află sub supravegherea agenților în vederea menținerii ordinii și liniștii publice.

„Această campanie reprezintă doar o parte a acțiunilor desfășurate de Poliția Locală Brașov, ce vizează menținerea unui mediu civilizat și curat prin derularea unor activități de prevenție, dar și de luarea măsurilor legale care se impun vizavi de cei ce încalcă normele civice de conviețuire. Astfel, agenții de la Biroul 1 – Centru, Biroul 2 – Bartolomeu, Biroul 3 – Tractorul și Biroul 4 – Astra au aplicat de la începutul anului aproape 700 de amenzi în valoare totală de aproape 100.000 de lei pentru consum de alcool pe domeniul public, 13 sancțiuni (6.200 lei) pentru fumat în spații interzise de lege, dar și peste 120 de sancțiuni pentru nestrângerea mizeriei făcută de câinii scoși la plimbare ori pentru aceia care nu au înțeles că animalelor de companie le este interzis accesul în parcuri. Iată, un motiv în plus le readucem aminte brașovenilor că orice cetățean care sesizează faptul că sunt persoane care încalcă normele de conduită și produc disconfort celorlalți locuitori, pot apela la Poliția Locală Brașov” a subliniat directorul Poliției Locale, Nicolae Aldea.

Comentarii

Ultimă oră