Sari la conținut

Lupta electorală se dă cu coasa în judeţul Braşov! În trei localităţi banerele şi panurile electorale au fost distruse. La Săcele, în Sânpetru şi la Hărman persoane necunoscute au sfâşiat materialele de campanie ale candidaţilor USL. Toate acestea în condiţiile în care afişele contracandidaţilor au rămas intacte.


Panoul electoral de la intrarea în Sânpetru a fost distrus. Primarul Ioan Rusu spune că va reclama incidentul autorităţilor competente. „Azi dimineaţă la 5-5 şi jumate încontinuu, locuitori din Sânpetru m-au anunţat că panoul a fost vandalizat. După cum vedeţi, un om fără inimă, care habar n-are să-şi facă campanie a procedat aşa. Noi, cei din PNL mergem pe programe, pe strategii, ştim foarte bine ce avem de făcut în comună şi nu ne vom preda niciodată, nu ne vom înjosi să facem astfel de lucruri”, a spus Ioan Rusu, primar Sânpetru şi candidat din partea PNL pentru un nou mandat.

În giratoriul de la intrarea în Hărman, situaţia era la fel. Panoul fusese tăiat peste noapte. Un alt baner, suspendat aflat în apropiere de drumul judeţean fusese şi el tăiat, fiind înlocuit între timp. „Sunt atât de indignat, pentru că nu în forma asta câştigi o campanie, terfelind un afiş. Adevărata putere a unui candidat sau contracondidat stă în ceea ce arată că poate face. Eu în 12 ani, alături de domnul Aristotel Căncescu am arătat ce putem face, eu în comună, iar dumnealui în tot judeţul", a spus Mihai Dişor, primarul din Hărman şi candidat din partea PNL la un nou mandat.

Şi la Săcele au fost găsite mai multe banere distruse. "În noaptea de 15 spre 16 mai au fost vandalizate toate materialele afişate legal pe raza municipiului Săcele, undeva la 10 bannere şi vreo 16 eşarfe, de pe stâlpi. Spre dimineaţă, am înţeles că o dubă, cu 3 indivizi dotaţi cu o coasă, care au vandalizat aceste bannere", a spus Cristian Panait, candidat PSD la Primăria Săcele.

Cazul a intrat atenţia oamenilor legii. "Este vorba despre cazul din Săcele. Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că-n cursul nopţii de ieri au fost tăiate 11 bannere. Se fac cercetări sub aspectul infracţiunii de distrugere", a declarat Liviu NAGHI, purtător de cuvânt IPJ Braşov. (A.C.)

Comentarii

Ultimă oră