Sari la conținut
campania-sos-canalizarea

SOS Canalizarea! este o campanie de informare, educare și conștientizare inițiată de Compania Apa Brașov. Aceasta îți propune să comunice publicului larg cum poate să își modifice comportamentul în privința obiectelor pe care le aruncă în toaletă sau în rețeaua de canalizare, pentru protejarea mediului înconjurător.


Astfel, este foarte important ca oamenii să cunoască care sunt cele mai periculoase obiecte pentru mediu. Acestea sunt: șervețelele umede, bețișoarele de urechi, absorbantele, discurile demachiante, uleiul de gătit, măștile, medicamentele, resturile de materiale de construcții, vopselele sau diluanții, obiectele de uz caznic, mai mici.


Toate aceste obiecte, odată aruncate în toalete sau în rețeaua de canalizare, se pot depune pe conductele și formează dopuri sau împletituri din fibre textile care blochează funcționarea corectă a sistemului. Înlăturarea lor se realizează manual de către angajații companiei, fapt care îngreunează procesul și crește riscul de infectare cu noul coronavirus.


Prin intermediul acestei campanii, toți locuitorii județului Brașov sunt rugați să fie atenți la ce produse folosesc și unde le aruncă. Locul lor este la gunoi, nu în sistemul de canlizare. Apele pot fi păstrate curate atâta timp cât acest efort este unul comun.
Mulțumim cetățenilor care aleg să se informeze corect! Amănunte despre această campanie găsiți pe www.apabrasov.ro, pe pagina de Facebook a Companiei Apa Brașov și în presa locală.

Comentarii

Ultimă oră