Sari la conținut

CA-LI-FI-CA-RE! Corona merge în sferturile Cupei EHF, după 26-21 cu Roman

calificare-corona-merge-in-sferturile-cupei-ehf-dupa-2621-cu-roman

Corona Braşov a obţinut o victorie entuziasmantă pe teren propriu, în returul optimilor de finală ale Cupei EHF, 26-21 cu HCM Roman. Graţie succesului la 5 goluri diferenţă, formaţia antrenată de Bogdan Burcea şi Dumitru Berbece a obţinut calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

Corona avea de recuperat un gol, după ce în tur Romanul se impusese cu 22-21. După ce în primele minute s-au marcat foarte puţine goluri, braşovencele au turat motoarele şi s-au desprins pe tabelă la două, respectiv trei goluri. Formaţia lui Pera a încercat să reducă în permanenţă din avantaj, însă forcingul din finalul primei reprize i-a conferit Coronei un avans de 5 lungimi distanţă la pauză, 13-8.

În partea a doua, Zamfir şi compania au fost nevoite să treacă din nou prin emoţii teribile, după ce în minutul 35 au evoluat în dublă inferioritate numerică, iar Romanul s-a apropiat periculos de mult pe tabela de marcaj. Chiar şi cu Adriana Ţăcălie trimisă la cabine cu cartonaş roşu pentru trei eliminări, Braşovul a continuat să găsească culoarele către poarta adversă şi să pună un avans considerabil pe final de meci.

În cele din urmă, Corona s-a impus cu 26-21 (13-8) şi a eliminat-o pe HCM Roman din optimile Cupei EHF după un 47-43 la general.

Marcatoare Corona: Cristina Zamfir - 11 goluri, Andreea Pricopi - 5 goluri, Laura Chiper, Carmen Cartaş - câte 4 goluri, Camelia Hotea - 2 goluri.

Comentarii

Ultimă oră