Sari la conținut
butoate-de-panica-la-brasov

Primăria Braşov a demarat un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public şi a supravegherii zonelor de risc, al cărui scop este economisirea energiei electrice şi reducerea infracţionalităţii.
În maximum 17 luni, vom avea la dispoziţie 42 de butoane de panică, stradale, în cazurile în care ne aflăm în pericol. Aşa-zisele sonerii vor fi instalate pe stâlpii amplasaţi în zonele cu risc din Braşov şi, ideea e parte a proiectului de modernizare integrată a sistemelor de iluminat public şi de creştere a siguranţei publice.
De asemenea, tot cu această ocazie facturile la curent, plătite de municipalitate, vor scădea cu 10 procente, datorită unor elemente tehnice suplimentare incluse în proiect, care vizează economisirea energiei electrice consumată de becurile pe pe stâlpii stradali.
Dacă suntem în pericol, există butonul de panică. Nu este scena din vreun film de acţiune, ci reprezintă un element din proiectul cu finanţare europeană care prevede modernizare integrată a sistemelor de iluminat public şi de creştere a siguranţei publice.
„Aceste butoane le vom amplasa în zonele de risc pe care le-am identificat înpreună cu Poliţia Braşov şi Poliţia Locală. Ele vor fi astfel montate încât şi persoanele cu dizabilităţi să le poate accesa. În momentul în care le apăsăm pleacă un apel atât vocal cât şi video la dispecerat şi cel mai apropiat poliţist va interveni la locul incidentului” a declarat Gabriela Vlad, şef Serviciu Informatic-Primăria Braşov.
Sistemul de iluminat public va fi în 17 luni mult mai complex decât este acum. O componentă a acestui proiect este sistemul de telegestiune, care va include aproape 10.500 de stâlpi amplasaţi pe 399 de străzi din oraş.
„În anumite perioade, de exemplu,  la începutul serii, şi aproape de dimineaţă, se  va face o reducere a costurilor. Acest sistem poate fi controlat fără o deplasare pe teren. Putem şti la orice oră orice defecţiune care se poate ivi. Vom avea un dispcerat intregrat care poate să gestioneze acest lucru din interiorul Primăriei” a precizat primarul  George Scripcaru.
Proiectul de modernizare integrate a sistemelor de iluminat public şi de creştere a siguranţei publice din Braşov este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, în valoare de 10,870 milioane lei, din care 2% reprezintă contribuţia Braşovului, restul fiind sume nerambursabile.

Comentarii

Ultimă oră