Sari la conținut

Bursele sociale vor fi dublate, pentru elevii din Braşov

bursele-sociale-vor-fi-dublate-pentru-elevii-din-brasov

Bursa de studiu creşte cu 67%, cea de merit cu 40%

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a prezentat ieri în şedinţa de plen a Consiliului Local o propunere minimală de majorare a burselor şcolare. Astfel, potrivit edilului, cea mai mare creştere, de 100%, ar urma să fie în cazul bursei sociale, de la 25 lei la 50 lei . Bursa de studii ar urma să fie majorată cu 67%, de la 30 lei/lună la 50 lei/lună. În cazul bursei de merit, majorarea ar urma să fie de 40%, de la 50lei/lună, la 70 lei/lună.


   „Serviciul de buget din Primăria Braşov va pregăti un proiect de hotărâre privind majorarea burselor, iar măsura va intra în vigoare din luna octombrie. Toate sumele care fac parte din facilităţile la transport pentru elevi (încasările din abonamentele de 15 lei pentru elevi) vor fi direcţionate pentru completarea burselor sociale, de merit sau de studiu”, a declarat George Scripcaru.


     Hotărârea Consiliului Local, va fi supusă aprobării în următoarea şedinţă de plen, iar dacă va fi aprobată, va fi aplicată inclusiv pentru luna septembrie, adică de la începutul anului şcolar 2019-2020.

Comentarii

Ultimă oră