Sari la conținut

Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

burse-de-studiu-in-marea-britanie-pentru-elevii-de-clasa-a-xa

Elevii de clasa a X-a se pot înscrie, până pe 15 decembrie, la un concurs pentru obţinerea unor burse de studiu în instituţii de învăţământ din Marea Britanie.

Asociaţia Ține de Noi, împreună cu Conferinţa Directorilor şi Directoarelor de Licee din Marea Britanie a lansat un concurs pentru obţinerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care îşi doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învăţământ în Marea Britanie.

Elevii au posibilitatea de a studia într-o şcoală britanică de cea mai înaltă calitate, iar majoritatea burselor acoperă în totalitate costurile, taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 şi 42.000 lire sterline.

Criterii de eligibilitate pentru bursele complete: elevii să fie înscrişi într-o formă de învăţământ de nivel liceal, fiind în prezent în clasa a X-a, să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o şcoală din Marea Britanie, venitul părinţilor (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depăşească echivalentul în lei a 30.000 lire, vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani şi 17 ani şi şase luni.

Transmiterea documentelor se va face iniţial în format electronic la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca într-o etapă viitoare, după selecţia preliminară, elevii acceptaţi pentru concursul final să transmită şi fizic documentele la o adresă indicată ulterior.

În anii trecuţi peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenţi la facultăţi precum Oxford sau Cambridge.

Comentarii

Ultimă oră