Sari la conținut

„Combinata nordică” - sărituri cu schiurile şi alergare pe pista de fond - va fi organizată în premieră la Râşnov.

Primarul Râşnovului, Adrian Veştea, a menţionat că baza olimpică de pe Valea Cărbunării din Râşnov este de mare interes pentru ţările din Europa de Est. El a dat de exemplu Bulgaria, care ar vrea, spre sfârşitul acestui an, să organizeze la Râşnov Campionatele Naţionale de sărituri cu schiurile, pentru copii. Competiţia ar urma să aibă loc pe trambulinele de K15, K35 şi K64, finalizate deja.

Sărituri cu schiurile, de la finele lunii. Potrivit lui Veştea, săriturile cu schiurile vor începe în trei săptămâni, pe cele trei trambuline. Chiar dacă nu este zăpadă, ele pot fi folosite, deoarece sunt utilate cu plastic special şi cu aspersoare, care să faciliteze alunecarea. Pe lângă cele trei trambuline existente, în Valea Cărbunării se lucrează şi la cea mare, de K 90, o investiţie necesară pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013. Baza sportivă va fi completată cu două turnuri pentru arbitri. De asemenea, urmează să fie construit telescaunul, care va avea o staţie intermediară şi va face legătura între bază, trambulina de K 64 şi K90. Totodată, va fi amenajată calea de acces şi creată parcarea cu 87 de locuri pentru autoturisme şi 10 pentru autobuze. "Investiţia totală va însemna 7 milioane de euro, la care se adaugă TVA”, a detaliat primarul. Toate aceste investiţii ar trebui finalizate până în luna august 2012. Pentru a putea a omologa trambulina K90, trebuie să organizăm cel puţin două competiţii”, a încheiat Adrian Veştea.

Competiţii europene şi balcanice. În această perioadă, la Râşnov se lucrează şi la instalaţia de înzăpezire pentru pista de biatlon. Acolo, în decembrie 2011, cu ajutorul Federaţiei Internaţionale de Schi, ar putea fi organizat un campionat pentru fete, în cadrul unei competiţii europene. În martie 2012, în respectiva locaţie ar putea avea loc o etapă din cadrul Cupei Balcanice pentru copii, la biatlon.

Comentarii

Ultimă oră