Sari la conținut

Braşovul, se află în topul judeţelor unde se emit cele mai multe paşapoarte

brasovul-se-afla-in-topul-judetelor-unde-se-emit-cele-mai-multe-pasapoarte

Numărul de paşapoarte eliberate anul trecut în Braşov a fost de 38.896, cu peste 2.000 mai multe faţă de anul 2016, când au fost eliberate 36.906 de astfel de documente.

Se pare că în 2018 numărul va fi și mai mare, ținând cont că în primele cinci luni ale acestui an au fost eliberate 22.264 de paşapoarte, dintre care aproape 8.000 au fost emise pentru minori cu vârsta de până în 14 ani.

Braşovul se numără astfel printre judeţele cu cea mai mare mobilitate peste graniţe, fiind pe locul VI la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de paşapoarte emise.

Pe primul loc la acest capitol este Bucureştiul, urmat în ordinea descrescătoare a documentelor emise de către Iaşi, Suceava, Constanţa, Timiş, Cluj şi Braşov.

Ţinând cont că în UE putem călători doar cu buletinul, iar de angajat, ne putem angaja fără permis de muncă în majoritatea ţărilor, paşaportul este necesar pentru călătorii în afara spaţiului comunitar, de pildă în Canada, unde, din 2017, nu ni se mai solicită viză. Schimbările preconizate de Brexit pot fi o altă cauză pentru care românii care trăiesc în Marea Britanie să îşi înnoiască paşapoartele.

În cazul copiilor, legea adoptată la propunerea Guvernului arată că paşaportul este necesar pentru ca ei să poată beneficia de servicii medicale sau pentru a se înscrie în sistemul de învăţământ din altă ţară.

Braşovul, se află în topul judeţelor unde se emit cele mai multe paşapoarte

Comentarii

Ultimă oră