Sari la conținut

Braşovul, orașul universitar cu cele mai mici chirii din țară

brasovul-orasul-universitar-cu-cele-mai-mici-chirii-din-tara

Oraşul universitar cu cele mai mici chirii este Braşovul. Astfel, chiriile medii solicitate se situează la 190 euro/lună pentru garsoniere, 290 euro pentru apartamentele cu două camere şi 340 euro/lună pentru apartamentele cu trei camere, businessmagazin.ro.

La Cluj, cel mai scump oraş din provincie, sunt aproximativ 80.000 de studenţi şi doar 10.000 de locuri în cămine, restul fiind obligaţi să stea cu chirie. Proprietarii din acest oraş solicită 230 euro/lună pentru garsoniere, 395 euro pentru apartamentele cu două camere şi 530 euro/lună pentru apartamentelecu trei camere.

La Iaşi proprietarii solicită 220 euro/lună pentru garsoniere, 310 euro pentru apartamentele cu două camere şi 440 euro/lună pentru apartamentele cu trei camere.

În Capitală, chiria medie pentru o garsonieră confort I este de 245euro/lună şi 191 euro pentru confort II. Pentru un apartament de două camere chiria este de 368 euro pentru confort I şi 306 euro/lună pentru confort II, pentru 3 camere confort I chiria medie este 536 euro şi 321 euro pentru confort II, iar apartamentele de 4 camere se închiriază în medie cu 815 euro confort I şi numai 331 euro/lună cele de confort II, se arată într-un comunicat al portalului imobiliare.net. Potrivit sursei citate, cele mai căutate zone sunt cele cu infrastructură de transport în comun foarte dezvoltate, cu metrou sau cu acces foarte uşor şi rapid spre centrul oraşului. Cea mai solicitată magistrală este M2 Berceni - Pipera care traversează oraşul de la Sud la Nord şi care trece prin centru.

Comentarii

Ultimă oră