Sari la conținut

Braşovul, lăudat chiar de ministrul Educaţiei!

brasovul-laudat-chiar-de-ministrul-educatiei-

Ministrul Sorin Câmpeanu a anunţaţ că judeţul nostru se bucură de un loc fruntaş la nivel naţional,  deoarece peste 92% dintre unităţile de învăţâmânt din judeţ sunt conforme cu legislaţia, din punctul de vedere al funcţionării sanitar-veterinare. Oficialul s-a întâlnit cu profesorii şi elevii braşoveni pentru a cunoaşte problemele din sistemul preuniversitar, dar şi pentru a  identifica şcolile care nu au autorizaţie sanitar-veterinară. Seria de întâniri dintre noul ministru şi cadrele didactice din ţară a început  luni, la Sibiu, iar  Braşovul a fost al doilea judeţ vizitat de oficialul din educaţie.

În acest moment la nivel naţional există un număr de 2.500 de şcoli neautorizate, Sibiul fiind singurul judeţ din ţară unde toate şcolile au autorizaţia sanitară, iar Braşovul fiind pe locul doi în acest sens, a declarat  Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice

Totodată, Câmpeanu a declarat  că statul german oferă o finanţare de 750 de mii de euro pentru învăţământul de limbă germană din România. Astfel este pentru prima dată când Germania finanţează învăţământul de limbă germană din România. În ţara noatră sunt 23 de mii de elevi care studiază în limba în limba lui Goethe. Ministrul Educaţiei  a precizat însă că există dificultăţi legate de găsirea cadrelor didactice, care să predea în limba germană.

Comentarii

Ultimă oră