Sari la conținut

Brașovul la un pas de carantină. Peste 6 infectări la mia de locuitori

brasovul-la-un-pas-de-carantina-peste-6-infectari-la-mia-de-locuitori

Orașul Brașov a atins nedoritul prag de 6 persoane infectate cu noul coronavirus la mia de locuitori. Potrivit DSP, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în județul Brașov a crescut astăzi la 2.670, incidența pe ultimele 14 zile urcând, îngrijorător, la 4,11 (față de 3,69 ieri). Orașul Brașov a atins nedoritul prag de 6 persoane infectate cu noul coronavirus la mia de locuitori.
La Sânpetru, presiunea exercitată de coronavirus este extrem de apăsătoare, incidența ajungând, acum, la 7,58. Probleme mari s-au consemnat și în următoarele localități din județ: Ghimbav - 6,27, Ungra - 5,14 și Cristian - 4,78.

În perioada următoare vom fi foarte fermi pe poziții cu privire la aceste cifre, motivul pentru care luăm această atitudine, în acest moment este datorat faptului că răspândirea virusului în comunitate este foarte activă. Așa cum s-a menționat și de către autoritățile naționale, gradul de contagiozitate al acestei tulpini este mare. acest lucru previzionează un număr foarte mare de cazuri care împovărează sistemul de sănătate. o altă particularitate a momentului este că sistemul de sănătate brașovean trebuie să se adapteze și la acomodarea numarului de cazuri COVID-19 care au nevoie de oxigen, dar, în același timp, să mențină un echilibru și să permită totuși accesul și pacineților non-covid. Pentru acest motiv, în ultimele luni secțiile s-au restructurat și există un număr mai mic de paturi pentru COVID în acest moment, în general vorbind. De aceea ca să reducem presiunea de pe sistemul de sănătate măsurile luate în populație trebuie să fie mai ferme.

Ne pregătim cu documentația pentru obținerea avizelor de carantinare a localității Sânpetru și suntem în urmărire pentru Ghimbav și municipiul Brașov! Îmi doresc foarte mult să înțeleagă populația că este un monent diferit, este un moment în care cu toții trebuie să fim fermi, responsabili în care reducem contactele și interacțiunile sociale la minimum, în așa fel încât să reducem transmisiunea acestui virus. De altfel, o dată cu creșterea incidenței cumulate peste la 6 la mie se vor închide unitățile școlare, unde într-adevăr, cel puțin la nivel de creșe și grădinițe am constatat un grad destul de mare de transmitere a virusului. a declarat  dr. Andreea Neculau director DSP Brașov.

Comentarii

Ultimă oră