Sari la conținut

Braşovul, în prag de iarnă, plin de tranşee săpate de reţelişti

brasovul-in-prag-de-iarna-plin-de-transee-sapate-de-retelisti

Lucrările vor fi terminate în funcţie de vreme. În această iarnă, în loc de asfalt, pe trotuarele afectate de intervenţii va exista piatră spartă


   Tot oraşul este răvăşit de lucrări, unele zone arătând ca nişte adevărate şantiere, multe deschise cu puţin înainte de venirea iernii, deși toată vara ar fi fost timp de săpat, construit şi refăcut. Acum, dacă tot s-a instalat iarna peste oraş, ca în toată ţara de altfel, unele lucrări vor fi abandonate până la primăvară.

Şoferii şi pietonii din Braşov nu vor scăpa prea curând de tranşeele făcute de Electrica pe mai multe străzi principale din oraş. La începutul acestei luni, reprezentanţii Primăriei Braşov au anunţat că, în funcţie de vreme, lucrările la reţelele electrice se vor încheia în 15 decembrie 2018, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Conform reprezentanţilor Primăriei Braşov, s-a ajuns la situaţia ca aceste şantiere să fie deschise în pragul iernii pentru că Electrica a obţinut cu întârziere banii necesari lucrărilor.

30 de străzi rămân în şantier!

În acest moment, din cauza condiţiilor meteo, termenul de finalizare nu poate fi estimat.

De altfel, în cursul iernii se pot termina lucrările doar la reţelele propriu zise, urmând ca abia la primăvară să fie turnat asfaltul, acolo unde este cazul.

SC Electrica S.A. a cerut aviz pentru lucrări pe strada Vulcan, Cicoarei, Pandurilor, Rozelor, Micşunelelor, Albăstrerelor, Lacurilor, Stejarului, Brazilor, Războieni, Vasile Cârlova, Rahovei, Vidin, Hărmanului, Vlahuţă, Rozelor, staţia IUS, Ecaterina Varga, Pictor Pop, Lanurilor, Agricultorilor, Petofi Sandor, Cotun Iezer, 13 Decembrie, Pictor Luchian, Mircea cel Bătrân, Aurel Vlaicu, Olarilor, Lungă, Nicopole, Basarabia, Crişana, Zizinului, Minerva, Brazilor, Prundului, L.C. Babeş, Barbu Lăutaru.

În plus, pe lângă Electrica, au apărut şi alţi reţelişti care execută lucrări. Pe unele dintre aceste străzi lucrează la reţelistică şi firmele RDS, Telekom, Quik Net, iar Compania Apa a cerut aviz pentru săpături pe strada Avram Iancu. Cei de la Serviciul Public Local de Termoficare Braşov acţionează şi ei în această perioadă, pe strada Ioan Socec.

Cele mai multe şantiere sunt deschise pentru îngroparea cablurilor după desfiinţarea stâlpilor şi a reţelei aeriene.

În momentul de faţă sunt în șantier 30 de străzi.

Potrivit situaţiei de lucrări transmise de Primăria Braşov, în cel mai avansat stadiu sunt lucrările de pe străzile Vulcan, Pandurilor, Cicoarei, Rozelor, Micşunelelor şi Albăstrelelor, Stejarului, pe care au fost terminate lucrările la reţele, iar trotuarele pe care au fost săpate şanţurile vor fi asfaltate în primăvara anului viitor.

Pe străzile Lacurilor, Brazilor Războieni, Vasile Cârlova, Rahovei, Vidin Ecaterina Varga, Pictor Pop, mai trebuie scoşi stâlpii.

În schimb, pe alte străzi, lucrările sunt în plină desfăşurare. De exemplu, pe str. Hărmanului, trotuarul dintre Autogara 3 şi pasajul CF nu mai poate fi folosit de pietoni, iar pe strada 13 Decembrie se lucrează pe două tronsoane.

Tot în această perioadă, Serviciul Public Local de Termificare are lucrări pe străzile Ioan Socec şi 13 Decembrie.

Pe de altă parte, după ce a finalizat de puţini timp lucrările la reţeaua de pe strada Avram Iancu, Compania Apa a acoperit gropile de la branşamente cu piatră spartă, urmând ca în primăvară toarne şi asfaltul pe aceste zone.

Comentarii

Ultimă oră