Sari la conținut
brasovul-in-avangarda-securitatii-cibernetice

Primul hub de securitate cibernetică din Regiunea Centru s-a lansat la Brașov. Hub-ul are un triplu rol.

Primul este unul de educare și conștientizare, mai ales în rândul copiilor din învățământul gimnazial, asupra pericolelor la care se expun în mediul virtual și a modurilor în care se pot evita aceste pericole.

O a doua direcție este de orientare profesională și instruire, prin organizarea de evenimente dedicate securității cibernetice: competiții, exerciții dedicate, conferințe, punerea la dispoziție a unei infrastructuri specifice.

Nu în ultimul rând, este vorba despre crearea unui ecosistem de inovare, programe de mentorat, incubare, accelerare, start-up, în contextul în care, în contextul actual, mediul virtual nu poate fi conceput fără securitate cibernetică, iar securitatea cibernetică este un domeniu de dezvoltare cu foarte multe beneficii pentru comunități.

"Sunt multe lucuri pe care le putem spune când vorbim despre digitalizare și despre contextul actual, dar vreau să mă opresc asupra a două dimensiuni: cea legată de strategie și cea legată de educație. Din punct de vedere strategic, proiectul lansat poziționează Brașovul într-o avangardă, într-o zonă de nișă a digitalizării, dar o nișă din ce în ce mai largă și din ce în ce mai importantă, pentru că dacă ne gândim și facem o proiecție a viitorului, cred că sunt foarte puține domenii pe care ni le putem imagina că se vor dezvolta cu siguranță în anii următori și unul dintre ele va fi siguranța cibernetică." a declarat Allen Coliban primarul minicipiului Brașov

Universitatea Transilvania are deja un masterat pe securitate cibernetică și, de anul acesta, va lansa și un program de doctorat.

Comentarii

Ultimă oră