Sari la conținut

Braşovul, curăţat de copacii bolnavi sau care prezintă risc de prăbuşire

brasovul-curatat-de-copacii-bolnavi-sau-care-prezinta-risc-de-prabusire

 Mai multe zeci de arbori din Braşov și Poiana Brașov vor fi tăiați sau toaletați în următoarea perioadă, atât la cererea cetăţenilor, cât şi în baza inventarului privind copacilor periculoşi - uscaţi sau bolnavi şi care prezintă risc de rupere/prăbuşire.

„În urma unor evenimente cauzate de fenomenele meteorologice extreme - ploi torențiale, vânt puternic, căderi de grindină - Serviciul Amenajare Zone de Agrement a actualizat lista arborilor care prezintă pericol de prăbușire. Există și solicitări venite de la brașoveni pentru tăierea unor arbori, solicitări pertinente ținând cont că respectivii arbori afectează fațadele unor imobile, geamurile locatarilor sau sunt uscați. Majoritatea arborilor care vor fi tăiați sunt uscați parțial sau în totalitate, iar unele exemplare sunt înclinate, prezentând pericol de rupere sau prăbușire în cazul unor condiții meteo extreme. Potrivit legii, arborii tăiați vor fi înlocuiți în cadrul campaniilor de plantare”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov.

Activitatea de inventariere și tăiere a arborilor considerați periculoși se realizează de către Serviciul Amenajare Zone de Agrement din cadrul Primăriei Brașov, în colaborare cu firma care se ocupă de administrarea spațiilor verzi din municipiu și cu Regia Publică a Pădurilor Kronstadt.


...............................................................................................................

La Braşov, în ultima perioadă au avut loc mai multe incidente cauzate de prăbușirea unor arbori sau crengi în timpul furtunilor. În urmă cu aproximativ două săptămâni, un autoturism a fost avariat în trafic de un corcoduș care s-a prăbușit pe stradă, în zona magazinului Universal. În urmă cu o săptămână, pe strada Sfântul Ioan (în spatele hotelului Aro Palace), un frasin a fost rupt de vântul puternic. Din fericire, pagubele au fost doar de ordin material, fiind deteriorate câteva bănci și jardiniere. La sfârșitul lunii februarie 2020, vântul a rupt mai mulți copaci sau crengi. Pe Strada de mijloc, un tei rupt de la jumătate a avariat semnificativ un autovehicul parcat în zonă.

Comentarii

Ultimă oră