Sari la conținut

Brașovul are cea mai consistentă ofertă din țară, pentru învățământul profesional dual

brasovul-are-cea-mai-consistenta-oferta-din-tara-pentru-invatamantul-profesional-dual

969 de locuri sunt disponibile în judeţul Braşov pentru învățământul profesional dual. Pregătirea se va face în domeniile: electric, electromecanic, turism şi alimentaţie, chimie industrială, industrie textilă şi pielărie, industrie alimentară, comerţ, agricultură.

Numărul de locuri de la noi din oraș, oferite pentru pregătirea elevilor care se vor alege cu o meserie și cu un loc de muncă, este cel mai mare din țară.

După modelul Brașovului, au fost închieate parteneriate cu firme și în alte județe, inclusiv în Capitală. Astfel, în București sunt următoarele locuri: pentru calificare ca instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze (56), ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie (28), comerciant-vânzător (28), tipăritor offset (12 în învăţământ special).

Învățământul profesional dual este organizat la cererea agenților economici de la nivel local, companii, asociați sau consorții. Pe lângă bursa de stat, elevii primesc și o bursă din partea agenților economici care oferă și alte facilități, precum masă, transport, echipamente și practică în interiorul firmelor.

Comentarii

Ultimă oră