Sari la conținut

Brașovenii sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător

brasovenii-sunt-incurajati-sa-se-implice-activ-in-protectia-mediului-inconjurator

În perioada 15 – 16 mai 2021 brașovenii sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător, prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice (inclusiv a becurilor și a neoanelor).


Asociația ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov şi Eco Civica Center, organizează o campanie pentru locuitorii din Brașov, dedicată colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).


"Unul dintre obiectivele acestui mandat este de a face din Brașov Capitala Verde a României, iar pentru asta trebuie atât noi ca Municipalitate, cât și noi ca brașoveni, să facem tot ce depinde de noi pentru ca acest oraș să fie unul verde. Campania de colectare a DEEE-urilor care va avea loc la sfârșitul aceste săptămâni se încadrează între măsurile pe care le putem lua, împreună, pentru a proteja mediul. Trebuie să fim conștienți că în cazul DEEE-urilor riscurile sunt mult mai mari pentru mediu, decât în cazul altor tipuri de deșeuri, pentru că acestea conțin o serie de materiale și substanțe care sunt foarte poluante și greu de neutralizat. Toți cei care vor să se debaraseze de aceste deșeuri o pot face fie sunând la centrul de colectare, în cazul deșeurilor de mari dimensiuni - frigidere, aragazuri sau mașini de spălat - pentru ca angajații centrului să ridice aceste deșeuri de la domiciliu, fie venind la cele 16 puncte de colectare mobile, care funcționează în acest weekend în toate cartierele Brașovului”, a declarat primarul Allen Coliban.


Locuitorii au la dispoziție, în cadrul campaniei de preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (minim 20 kg deșeuri electrice/frigider/aragaz/TV/mașină de spălat, uscătoare de rufe etc.) pe baza programării la numărul de telefon 0742 400 404 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00 - 18.00) sau la email-ul comenzi@ecocivicacenter.ro

Programul punctelor de colectare este între orele 10:00 și 17:00.

Comentarii

Ultimă oră