Sari la conținut

Fără voluntari lumea ar fi mult mai săracă! Cei care îşi dedică timpul liber pentru a-i ajuta pe alţii sau se implică în acţiuni caritabile fără să aştepte o răsplată au primit recunoştinţa braşovenilor.

Toate acestea s-au petrecut în cadrul Galei „Super Voluntari” care s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute, la Centrul cultural Reduta.

Antipa, liceul vedetă. Vedeta serii au fost elevii de la liceul braşovean Antipa, care au fost nominalizaţi la aproape toate categoriile şi au şi câştigat la două dintre ele, respectiv „Proiectul cu cei mai mulţi voluntari” – Ghiozdanul Prietenului Meu şi „Cel mai reuşit proiect extraşcolar” - Cadouri pentru Alex (alături de grup şcolar Industrial Râşnov). „Pentru elevii noştri, aceste premii câştigate în cadrul Galei sunt o recunoaştere a eforturilor lor şi a activităţii liceului nostru din ultimii 7 ani”, a declarat Doina Constantin  coordonatorul Antipa BV SNAC.

Prima ediţie. Alte premii s-au dat pentru cel mai tânăr voluntar (Mara Cârstea de la ProDemocraţia), cel mai activ ONG cu voluntari (APIS PM Feedback), cel mai activ grup informal (As Debate). Cel mai reuşit proiect (Maraton 7500 Bucegi – Centrul pentru Protecţia Naturii şi Turism), cea mai eficientă campanie de recrutare de voluntari (AIESEC Braşov), jurnalistul care a promovat constant voluntariatul (Anca Pepelea, Kiss FM), cel mai activ blogger în mobilizarea comunităţii în acţiuni voluntare (Paul şi Radu 34life), cel mai simpatic voluntar (Oana Cătălina Irofte), coordonatorul de voluntari al anului (Laura Istrate) şi, evident, pentru voluntarul anului. Manifestarea, aflată la prima ediţie, a fost prezentată de Daniel Giurma de la Realitatea TV.

Un premiu pentru Mix. Printre câştigători s-a numărat şi colegul nostru Sorin Focşa pentru campania derulată la MIX TV, Michael, Braşovul te iubeşte! Pentru campania „Michael, Braşovul te Iubeşte MIX TV Braşov a câştigat singurul premiu special din cadrul Galei SuperVoluntartilor. Colegul nostru Sorin Foşca, cel care s-a implicat în realizarea campaniei a primit recunoştinţa comunităţii braşovene. Prima ediţie a Galei Super-Voluntarilor Braşov a fost organizată după modelul sibian unde evenimentul se desfăşoară de mai bine de patru ani. “Ne-am bucurat să putem aduce laolaltă voluntari din organizaţii neguvernamentale şi instituţii braşovene, într-o seară cu totul specială, dedicată acelora care şi-au dedicat o parte din ultimul an dezvoltării unor proiecte în beneficiul semenilor lor şi al comunităţii. Totodată mulţumim partenerilor şi finanţatorilor noştri care au făcut posibilă această ediţie a Galei”, a declarat Claudia Popa, preşedintele Asociatiei Colors.

Andrei Negotei

Comentarii

Ultimă oră