Sari la conținut

Braşovenii se pot programa la un test gratuit de spirometrie

brasovenii-se-pot-programa-la-un-test-gratuit-de-spirometrie

În 2017, Theramed Healthcare – Centru National de Alergie şi Astm continuă campaniile începute în anul 2010 prin organizarea unei campanii de testare gratuită a funcţiei pulmonare (spirometrie).

Anul acesta campania se desfăşoară sub tematica „Plămânii tăi sunt sănătoşi?”

Testarea va avea loc numai pe bază de programare la sediul Theramed Healthcare – Centru Naţional de Alergie şi Astm, str. Pictor Ion Andreescu nr 2A, în Braşov, în perioada 12-14 ianuarie 2017.

Programarea se poate face online – www.theramed.ro sau la numărul de telefon 0723 26 50 23.

Spirometria este folosită pentru diagnosticul şi monitorizarea bolilor plămânului cum ar fi astmul, bronşita cronică, emfizemul, fibroza pulmonară. Spirometria este o metodă neinvazivă şi foarte precisă de apreciere a funcţiei pulmonare.

Spirometria este de asemenea utilizată pentru a vedea cât de bine acţionează medicamentele administrate pentru probleme respiratorii.

Pentru spirometrie se foloseşte un aparat numit spirometru ce măsoară cât de mult aer încape în plămâni şi cât de mult aer poate intra sau ieşi din plămân. Spirometrul are o piesă bucală legată la un sistem de măsurare al fluxului şi volumului de aer care este la rândul său legat la un aparat, de obicei computer, ce înregistrează rezultatele şi le reprezintă grafic (curbe) şi numeric.

Spirometria se efectuează numai în cabinete medicale specializate.

Comentarii

Ultimă oră