Sari la conținut

Braşovenii de la Elmas au lansat lifturile cu decontaminare a aerului

brasovenii-de-la-elmas-au-lansat-lifturile-cu-decontaminare-a-aerului

 Braşovenii de la Elmas au lansat lifturile cu decontaminare a aerului care pot fi comandate prin butoane touchless

Compania braşoveană Elmas SRL şi-a adaptat noua gamă de produse la contextul pandemic. Astfel, ascensoarele produse de compania braşoveană vor fi dotate cu UVECO, un modul de decontaminare a aerului din cabinele lifturilor pentru persoane, cu ajutorul luminii ultraviolete din gama UV-C.

Decontaminarea cu lumina ultravioleta din gama UV-C este o metodă utilizată şi în alte domenii, cum ar fi cel medical şi alimentar, precum şi în tratarea apei potabile sau în zona de retail etc.

Efectul germicid al luminii ultraviolete din gama UV-C (254 nm) conduce la distrugerea structurii nucleelor acizilor ADN și ARN a microorganismelor, astfel încât acestea nu mai au capabilitatea de a se reproduce şi devin inofensive.

Având în vedere faptul că lumina ultravioletă din gama UV-C este nocivă pentru ochi şi piele, ELMAS a conceput sistemul modular UVECO pentru montajul în exteriorul cabinei liftului.

Acest sistem, prin recircularea aerului, neutralizează în proporţie de până la 99 %, bacteriile, viruşii şi fungii existenţi în aerul din cabina ascensorului, fără niciun risc pentru persoanele aflate în cabină.

Durata estimata de funcţionare a lămpilor incluse în modulul UVECO este de 18.000 de ore.

UVECO a fost conceput pentru a crea un mediu optim si sigur pentru transportul persoanelor pe verticala prin intermediul ascensoarelor pentru spitale, clinici, birouri sau destinaţii cu trafic mediu şi intens.

De asemenea, divizia de proiectare, dezvoltare si inovare a producătorului braşovean de instalaţii de ridicat a dezvoltat o nouă gamă de casete de comanda pentru staţiile şi cabinele ascensoarelor proprii.

Aceste casete concepute de compania braşoveană au un design modern, ergonomic şi sunt echipate cu butoane touchless, care pot prelua comenzile fără a fi atinse de persoanele care se deplasează cu ascensoarele. Astfel, sunt evitate atingerea suprafeţelor cu trafic intens şi asigură un grad ridicat de siguranţă şi igienă pentru persoane. Sunt disponibile în mai multe variante constructive, de la utilizarea intensivă până la opţiunile pentru persoanele cu dizabilităţi (modul ataşabil pentru limbaj Braille) şi accesare comenzi cu tag-uri (cartele) personalizate.

Elmas a demarat anul trecut o investiţie de 900.000 de euro într-un Centru de Dezvoltare şi Inovare, care are ca scop principal concepţia şi dezvoltarea de tehnologii şi produse cu aplicabilitate directă în domeniul instalaţiilor de ridicat şi în strânsă legătura cu conceptul industrie 4.0.

Comentarii

Ultimă oră