De azi, în consemn pentru deszăpezire!
  
  Temperaturile vor scădea, iar iarna se apropie deja de noi, potrivit meteorologilor, însă drumarii braşoveni dau asigurări ca sunt pregătiţi să intervină.

  Astfel, Societatea Naţională a Sării trebuie să livreze Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri – DRDP Braşov 87 de mii de tone de sare. Însă, DRDP are în sarcină drumurile din 5 judeţe: Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita şi Covasna. Doar pentru judeţul Braşov, plănuită este o cantitate de 23.000 de tone de sare, ce va fi distribuită în cele 11 districte şi puncte de sprijin.

    În prezent, stocul doar pentru Braşov este de 4.500 de tone. Însă, tot la nivelul DRDP Braşov mai este un stoc de aproximativ 13.000 de tone de nisip, 81 de tone de clorură de calciu şi 52 de tone de produs ecologic.

   Pe toate cele 5 judeţe, DRDP va acţiona cu 386 de utilaje, din care 88 proprii, dar, potrivit lui Horia Stancu, director DRDP Braşov, contractul permite suplimentarea utilajelor la cerere.

  În judeţul Braşov se va acţiona cu 84 de utilaje, din care 59 sunt autoutilitare cu lame şi răspânditor. „Programul de deszăpezire prevede ca utilajele să intre în baze în data de 20 octombrie, în cazul districtelor din zona montană, şi pe 1 noiembrie, în restul zonelor. Anul acesta, însă, acest program a fost decalat cu aproximativ o lună, din cauza temperaturilor deosebit de ridicate şi astfel au fost evitate cheltuielile cu staţionarea utilajelor. Până acum, intervenţiile au fost asigurate cu utilaje proprii”, a explicat, Horia Stancu.