Sari la conținut

Braşoveni cu inimă largă - Şi-a dorit de ziua ei o bicicletă şi a primit... două

brasoveni-cu-inima-larga

Şi-a dorit de ziua ei o bicicletă şi a primit..două, de la braşovenii cu inimă de aur! Este vorba de fiica Jenicăi Ianoşii, femeia din Satu Nou, care locuieşte împreună cu familia, într-o baraca din fier. La cei cinci  membri a venit primăvara cu daruri multe şi diverse. Printre acestea se numără şi alimente, haine, dar şi două biciclete. Bucuria a fost imensă, iar fetele din familie au probat imediat vehiculele cu două roţi.

Maria Ianoşii împlineşte 6 ani în data de 18 martie. Tot atunci este născut şi domnul Gheorghe Durdun, braşoveanul  care i-a donat fetiţei o bicicletă. Soţia acestuia s-a gândit să le facă o primăvară mai frumoasă celor care locuiesc în baracă şi le-a făcut cadou mai multe hăinuţe.

"Mă bucur să fac o bucurie unui copil, mai ales că este născut în aceeaşi zi cu mine în 18 martie. Ne-am gândit să-I dăm această bicicletă pentru că am citit şi în ziar că şi-ar dori o bicicletă, o avem aici este bună şi i-o dăm cu tot dragul" a spus Gheorghe Durdun.

"I-am văzut cum locuiesc, sunt amărâţi, iar dacă aveam mai multe dăruiam mai mult" a adăugat  Dorica Durdun.  "Sunt nespus de mulţumită şi mulţumesc domnului care este născut pe 18 martie odată cu fetiţa mea şi mulţumesc mult şi acelui om, care s-a gândit şi a văzut interviul dat de dumneavoastră şi sunt încântată şi pentru jucării şi pentru alimente şi hăinuţe, n-am ce să spun sunt foarte încântată pentru această bucurie" mărturiseşte Jenica Ianosii,mama copiilor.

Bicicletele sunt acum conduse de cele două fete. Mama le doreşte să meargă doar pe drumuri pietruite cu sănătate şi fericire."Eu îmi doresc cel mai mult rechizite pentru copii ca să pot să dau fata pentru că se cer materiale, diferite caiete mai complicate decât cum era odată şi  îmi mai doresc materiale de construcţii dacă se poate" spune mama.  Cei cinci locuiesc în condiţii greu de suportat pentru orice pământean, dar încearcă din răsputeri să uite de greutăţi. Îşi adună lemne, iar mâncare îşi cumpără cu banii pe care îi câştigă soţul Jenicăi. Una dintre fete trebuie să meargă la şcoală în toamnă, dar familia va amâna acest lucru din lipsa banilor. Braşovenii care vor să le vină în ajutor celor cinci pot face donaţii la sediul Radio Braşov, din strada Olteţ numerele 10-11.

Comentarii

Ultimă oră