Sari la conținut
brasovencele-se-vor-bate-pentru-titlu

Handbalistele de la Corona şi-au atins obiectivul propus pentru această perioadă: au trecut în play-off de Universitatea Jolidon Cluj, cu consum minim de energie! Braşovencele au făcut vineri seara un joc perfect şi au închis tabela la 34-26 (16-12). Cum şi în jocul de la Cluj tot fetele antrenate de Bogdan Burcea şi Vasile Curiţeanu au avut câştig de cauză (29-28), Corona merge în turneul final de 3!

Pentru titlul de campioană, handbalistele Braşovului se vor duela cu HC Dunărea Brăila (care a eliminat-o în mod surprinzător pe HCM Roman) şi cu HCM Baia Mare. Miercuri de la ora 18.45, Corona Braşov va susţine primul joc din Final 3, în sala sporturilor Dumitru Popescu Colibaşi, cu HCM Baia Mare.
„Nu ne mulţumim cu locul 2 sau 3!” În faţa propriilor suporteri, Corona a demonstrat că repriza secundă de la Cluj a fost doar un accident! După un început de joc echilibrat, Braşovul a preluat iniţiativa şi a avut în permanenţă avantaj pe tabelă. Victoria a venit în mod logic, iar calificarea s-a încadrat în graficul propus: minim de meciuri jucate. „Ne-am îndeplinit obiectivul şi am intrat în primele trei echipe! Ne vom bate la titlu, nu ne vom mulţumi cu locul doi sau trei! Va fi foarte greu, dar nu imposibil” a spus după joc, interul Coronei, Adriana Ţăcălie.
Miercuri, primul test! Seria jocurilor din turneul de 3 va fi deschisă marţi, când la Braşov va veni HCM Baia Mare! Un meci care poate fi decisiv în stabilirea viitoarei campioane naţionale! „Ne dorim să facem un joc foarte bun, să ne apărăm agresiv, să ne mobilizăm şi să câştigăm! Este primul meci din Final 3 şi este cel mai important. Trebuie să câştigăm la o diferenţă cât mai mare, dacă se poate de 3, 4 sau chiar 5 goluri! O să ne luptăm pentru asta!” a mai spus Ţăcălie. ”Sunt foarte fericit că am reuşit să urcăm pe podium. Am trecut de primul pas, dar acum urmeză cel mai important. Ne dorim foarte mult să terminăm pe locul1. Va fi foarte greu, dar noi vom face tot ce este omeneşte posibil să ajungem acolo! Baia Mare are o echipă foarte bună, dar nu ne este frică de acest joc. Dacă trecem de Baia Mare, şansele noastre să câştigăm titlul vor fi foarte mari!” a declarat şi secundul Coronei, Vasile Curiţeanu.
„Nu sunt de acord cu acest sistem!” Curiţeanu a vorbit şi despre sistemul inedit, după care este desemnată campioana în România. „Eu nu sunt de acord ca titlul să se joace în trei! Sper să nu se ajungă la manevre în acest turneu. Din punctul meu de vedere, titlul trebuia să se joace tur-retur, de două echipe! Sau un singur meci, pe teren neutru. Noi am găsit o altă variantă. De fiecare dată, noi suntem mai catolici decât Papa!” a încheiat Curiţeanu.

Comentarii

Ultimă oră