Sari la conținut

Braşoveanul care şi-a ucis soţia şi un fiu în SUA nu va fi încă extrădat

brasoveanul-care-sia-ucis-sotia-si-un-fiu-in-sua-nu-va-fi-inca-extradat

Cererea de extrădare a braşoveanului Camil Mătase, acuzat că şi-a ucis soţia şi un fiu în statul Texas, a fost amânată în ianuarie, pentru că la Curtea de Apel Bucureşti nu au ajuns de la autorităţile americane documentele necesare, potrivit Mediafax.ro. Drept urmarea la cererea procurorului magistraţii au prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă a acestuia.
În faţa judecătorilor, Camil Mătase a spus că este de acord cu tot ce s-a discutat şi că doreşte prelungirea mandatului de arestare, în aşteptarea cererii de extrădare de la autorităţile americane.
În 21 noiembrie, Camil Mătase - bărbatul cu cetăţenie română şi americană care şi-a ucis soţia şi un fiu în Texas - a fost arestat preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.
Autorităţile judiciare din SUA au transmis o solicitare de extrădare a lui Camil Mătase, pe numele căruia au fost puse în mişcare proceduri judiciare în legătură cu decesul soţiei şi fiului acestuia, Mătase fiind principalul suspect, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în solicitare se precizează că dacă bărbatul va fi extrădat, autorităţile statului Texas nu îl vor condamna la pedeapsa capitală, respectiv la moarte prin injecţie letală.

Camil Mătase le-a spus procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că o suspecta pe soţia sa că a intrat într-un anturaj cu persoane care se ocupă de trafic de droguri şi proxenetism.

"Acesta a relatat că din vara anului 2013 a început să aibă discuţii cu soţia determinat de faptul că aceasta nu mai dorea să întreţină relaţii intime cu el şi că, deşi nu dispuneau de sume mari de bani, aceasta trimitea fără ştirea lui bani rudelor din România. Anterior datei de 10-11 noiembrie 2013 cu aproximativ două săptămâni de zile, motivat de faptul că presupunea că soţia a intrat într-un anturaj cu persoane care se ocupă de trafic de droguri şi proxenetism, şi-a achiziţionat un pistol de calibru 9 milimetri şi o cutie de muniţie", au arătat procurorii în referatul în care au propus arestarea preventivă a lui Camil Mătase.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, după ce a consumat băuturi alcoolice, şi-a împuşcat soţia în timp ce aceasta dormea, iar în 11 noiembrie şi-a împuşcat fiul, pe motiv că era bolnav cronic.  După crimă, bărbatul a revenit în România, unde i-a povestit mamei sale totul.   Ulterior Camil Mătase a fost prins de poliţiştii braşoveni, într-un restaurant din judeţul Vrancea, unde se afla cu mai multe persoane, potrivit unor surse judiciare.

Comentarii

Ultimă oră