Sari la conținut

Brașov, oraș din poveste! Schimbările anunțate de autorităţi pentru sărbători!

brasov-oras-din-poveste-schimbarile-anuntate-de-autoritati-pentru-sarbatori

Aducem un strop din magia Crăciunului în fiecare cartier brașovean, spun reprezentanții Primăriei.

Brașovenii se vor bucura de sărbătorile de iarnă în cartiere, unde Municipalitatea va amplasa brazi de Crăciun și căsuțe cu bunătăți. Anul acesta, Primăria Brașov nu va organiza evenimente în Piața Sfatului, cu excepția bradului de Crăciun și a căsuțelor cu decorațiuni și produse specifice sărbătorilor de iarnă.


„Anul acesta vom duce Crăciunul în fiecare cartier brașovean. Ne dorim, în primul rând, să aducem această sărbătoare plină de speranță și lumină, atât de necesară în această perioadă, mai aproape de brașoveni, și în al doilea rând, să putem desfășura sărbătorile de iarnă în condiții de siguranță din punctul de vedere al pandemiei și să evităm marile aglomerări de persoane. Pe lângă faptul că ducem Crăciunul în cartierele brașovene, unde vom împodobi brazi de Crăciun, vom avea și căsuțe care vor comercializa produse meșteșugărești, precum și alimente și băuturi specifice de Crăciun în aceste zone pregătite de sărbătoare.

Și iluminatul de sărbători este conceput ca în aceste timpuri «reci» să îmbrăcăm Brașovul în lumini calde. Și pentru că ne dorim un oraș verde, anul acesta ne-am propus să avem un echilibru între brazii tăiați și cei existenți în diferite locuri, pe care îi vom împodobi, și cei în ghivece, care vor fi plantați după trecerea sărbătorilor de iarnă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Astfel, pe străzile pietonale din centrul istoric (Republicii, M. Weiss, Apollonia Hirscher) vor fi amplasate plafoane luminoase formate din șiruri alb calde suspendate sau traversări din țurțuri strălucitori. Și ornamentele amplasate pe stâlpii din centrul istoric - vor fi tot în culoarea alb-cald.


Brazii de Crăciun din cartiere vor fi decorați, de asemenea, cu lumini calde, dar și cu globuri verzi, argintii și aurii, în timp ce bradul din Piața Sfatului va fi împodobit cu globuri clasice inspirate de decorul brazilor de altădată.

Zonele în care Primăria Brașov va împodobi brazi de Crăciun sunt următoarele: Piața Sfatului; Piața Unirii; parcul Nicolae Titulescu; parcul din Centrul civic; Griviței, în zona grupului statuar Horea, Cloșca și Crișan; Bartolomeu, la locul de joacă de pe str. Agricultorilor; parcul Tractorul, lângă patinoar; cartierul Craiter, str. Hărmanului – Pavilioanele CFR, vizavi de Autogara 3; cartierul Valea Cetății, în parcul Trandafirilor; cartierul Astra, parcul Someșul; cartierul Triaj, parcul str. Pașcani; cartierul Noua, la lac; Stupini, str Fundăturii.

Pe lângă zona de căsuțe cu produse de Crăciun din Piața Sfatului și zona cu produse alimentare din Piața Brassai, vor mai fi amplasate căsuțe și lângă brăduții din următoarele zone: Piața Unirii, parcul Nicolae Titulescu, parcul Tractorul, parcul Trandafirilor, parcul din Triaj, locul de joacă din Bartolomeu și zona lacului de la Noua.

Comentarii

Ultimă oră