Sari la conținut

„Braşov, oraş din poveste” - pregătiri pe ultima sută de metri

brasov-oras-din-poveste-pregatiri-pe-ultima-suta-de-metri

În această perioadă încă se mai lucrează la decorarea oraşului, iar potrivit reprezentanţilor municipalităţii braşovene, lucrările vor fi terminate vineri.

Primăria Braşov a anunţt că, anul acesta, Centrul Vechi al oraşului va arăta spectaculos în perioada sărbătorilor de iarnă, când va funcţiona iluminatul festiv de aproximativ 100.000 de euro. În total, în centrul vechi al oraşului vor fi aproximativ 160.000 de leduri şi 702 modele luminoase.

Numai bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului a fost împodobit cu 32.640 de leduri, 69 de fundiţe luminoase, 50 de sfere luminoase 240 de globuri şi 750 de metri de beteală.

Conform datelor Primăriei, au fost montate 227 de modele luminoase pe str. N. Iorga, str. Lungă (în dreptul Casei Armatei), în Livada Poştei, pe Bulevardul Eroilor, str. Mureşenilor, str. George Bariţiu, Şirul Gheorghe Dima, str. Constantin Brâncoveanu, str. Prundului, str. Poarta Şchei, str. Grigoraş Dinicu, str. N. Bălcescu, la care se adaugă ornamentele de pe stâlpii din Piaţa Sf. Ioan.

Pe str. Apollonia Hirscher, str. Postăvarului, str. Michael Weiss, aleile dinspre Michael Weiss spre Piaţa Enescu şi pe str. Diaconu Coresi au fost montate 69 de traversări cu ţurţuri, având în total 42.228 de leduri (32.292 de becuri şi 9.936 de flash-uri).

Pe strada Republicii, la intrările dinspre Bulevardul Eroilor şi la intrarea spre Piaţa Sfatului a fost instalată câte o poartă luminoasă. La acestea se adaugă alte două porţi la intrările dinspre str. Michael Weiss, precum şi o poartă de intrare spre Piaţa Sfatului, dinspre str. Apollonia Hirscher. Porţile au fiecare câte două modele luminoase de mari dimensiuni.

Tot pe strada Republicii au fost montate 24 de portaluri cu 10 sau 12 modele luminoase, în total fiind 264 de modele. Stâlpii de susţinere a portalurilor şi porţilor sunt împodobiţi cu cetină şi şiruri luminoase, având în total 1.160 de leduri (870 de becuri şi 290 de flash-uri) pe cei 58 de stâlpi de susţinere.

Şi clădirea Primăriei Braşov a fost decorată, pe două dintre faţade, cu contururi de LED, iar la intrarea dinspre str. N. Iorga a fost amplasat şi un copac de lumini.

  Punctul central al sărbătorilor îl constituie însă Piaţa Sfatului!

Pe stâlpii de iluminat din Piaţa Sfatului sunt montate 15 modele luminoase, iar alte 77 de modele pe Casa Sfatului. Căsuţele din cadrul Târgului de Crăciun sunt decorate cu 41 de şiruri de ţurţuri, în total 8.364 de leduri. La aceasta se adaugă decorarea culoarului dintre Piaţa Sfatului şi Piaţa Enescu cu alte 8 şiruri de ţurţuri (1.632 de leduri) şi fântâna luminoasă amplasată pe fântâna arteziană.

Bradul din Piaţa Sfatului are 31 de metri înălţime şi este împodobit cu stea şi 160 de şiruri de ţurţuri, care înseamnă 32.640 de leduri (24.960 de becuri şi 7.680 de flash-uri), 69 de fundiţe luminoase, 20 de sfere luminoase de 0,7 m şi 30 de sfere luminoase de 0,5 m. Bradul mai este decorat cu 240 de globuri de mari dimensiuni şi 750 de metri de beteală.

Un alt brad, artificial, a fost împodobit în Piaţa Enescu. Acesta are 10 m şi este decorat cu 12.000 de leduri.

Comentarii

Ultimă oră