Sari la conținut

BRAȘOV: Bal caritabil pentru Prima Şcoală Românească

brasov-bal-caritabil-pentru-prima-scoala-romaneasca-

Reprezentanţii Clubului Rotary Kronstadt vor organiza un bal caritabil, iar fondurile strânse vor fi folosite atât pentru reparaţiile încăperilor muzeului, cât şi pentru realizarea unui sistem de ticketing, dar şi un tur 3D al instituţiei culturale.

Arhiva Primei Şcoli Româneşti numără peste 30.000de documente şi 6.000de cărţi vechi din secolele XI-XV. Aceste valori sunt adăpostite într-o clădire construită în 1773, care nu a fost reparată niciodată. Acoperişul este în pericol să se prabuşească şi are nevoie urgentă de reparaţii. Reprezentanţii Clubului Rotary Kronstadt vor susţine o cauză culturală de interes naţional: cea de conservare, de reabilitare si de promovare a muzeului, prin organizarea unei manifestări caritabile.

„Încercăm ca prin acest eveniment să aducem nişte fonduri, care să contribuie nu numai la repararea Primei Şcoli Româneşti, ci mai mult să încercăm să aducem nişte noutăţi muzeului: vorbim despre un sistem de ticketing, un tur 3D,să încercăm să modernizăm Prima Şcoală Românească lăsând neschimbat farmecul ei cel vechi”, a spus Dorian Lungu, preşedintele Clubului Rotary Kronstadt. „Fireşte că sunt încântat că cineva ne iubeşte. Este un lucru benefic pentru noi. Cred că este singura formulă prin care să depăşim acest impas”, a spus pr.prof.dr. Vasile Oltean, directorul Muzeului Prima Şcoală Românească. Participanţii la bal vor avea parte de numeroase surprize. În cadrul evenimentului vor fi scoase la licitaţie diferite obiecte, printre care tablouri, vinuri de colecţie şi diferite creaţii vestimentare. O invitaţie pentru o persoană costă 250 de lei, iar pentru două persoane preţul este de 400 de lei. Balul va avea loc vineri, 20 mai, ora 19, la hotelul Kronwell din Braşov. Mai multe informaţii puteţi obţine la numărul de telefon: 0722.370.129.

Comentarii

Ultimă oră