Sari la conținut

Bookfest dă startul unui maraton cultural la Braşov

bookfest-da-startul-unui-maraton-cultural-la-brasov

Salonul de Carte Bookfest vine în premieră la Braşov, de pe 16 până pe 18 octombrie la Hotelul Aro Palace

Pe vizitatori îi aşteaptă o ofertă de peste 10.000 de volume, dar şi întâlniri cu unii dintre cei mai îndrăgiţi autori

Mihaela Bilic, Grigore Leşe, Dan C. Mihăilescu, Radu F. Constantinescu,  Andrei Cornea, Radu Paraschivescu, Alexandru Muraru, Ioana Pârvulescu, Tania Radu, Sabina Fati, Lidia Bodea, Marius Constantinescu, Vlad Russo vor veni la Bookfest să vorbească despre cele mai recente apariţii editoriale

Cele mai bune cărţi la cele mai bune preţuri vor putea fi găsite în Braşov între 16 şi 18 octombrie la hotelul ARO PALACE, cu prilejul primei ediţii locale a Salonului de Carte Bookfest Braşov. Unele dintre cele mai mari edituri din ţară şi-au anunţat participarea şi vor oferi reduceri substanţiale la peste 10.000 de cărţi, dar vor aduce şi cele mai proaspete apariţii de pe piaţa editorială. Astfel, vor fi prezente cu standuri editurile Humanitas, Curtea Veche Publishing, Polirom, Rao, Nemira, Litera, Trei, Corint, Niculescu, Cununi de Stele, Diana Press, Nomina, Trinity dar şi distribuitori precum Okian (reprezentanţi Pearson-Longman în România) şi Multicart.

„Braşovul este un oraş care are o viaţă culturală extrem de bogată iar un Salon de Carte Bookfest este, de aceea, foarte potrivit în acest peisaj. Aş vrea să salut eforturile depuse de municipalitate în cursa pentru statutul de oraş candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 şi cred că vom convinge încă de la prima ediţie că Bookfest înseamnă un plus pentru toţi braşovenii”, a declarat Mihai Mitrică, directorul Asociaţiei Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

Editurile vin cu nume grele la Braşov

Editura Humanitas a pregătit un desant de personalităţi de renume: în cele trei zile ale evenimentului braşovenii se vor putea întâlni, între alţii, cu Dan C. Mihăilescu, Andrei Cornea, Ioana Pârvulescu, Tania Radu, Vlad Russo, Marius Constantinescu şi Sabina Fati. Cunoscutul folclorist şi etnomuzicolog Grigore Leşe va lansa proaspăt – apărutul volum Horea în grumaz. Înger păzitor şi ispită, carte bazatăpe teza de doctorat a autorului, susţinută la Conservatorul clujean. Tot graţie editurii Humanitas va poposi în Braşov şi Radu Paraschivescu, care va descreţi frunţile publicului cu Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecţie de perle româneşti şi va dezvălui câteva pasaje dintr-un nou volum aflat în pregătire.

Editura Curtea Veche Publishing îl prezintă pe unul dintre cei mai citiţi şi premiaţi autori din blogosfera românească – Radu F. Constantinescu. Acesta vine să vorbească despre Necenzurat, volumul său cu şi despre poveşti de viaţă şi reflecţii personale pe tema relaţiilor de cuplu.

Medicul nutruţionist Mihaela Bilic îi aşteaptă pe toţi cei conştienţi de importanţa unui stil de viaţă sănătos la lansarea celui mai proaspăt volum intitulat „Sănătatea are gust. Ghid de slăbit”, apărut la Curtea Veche Publishing. Cartea oferă o metodă originală de a scăpa de obsesia dietelor şi a kilogramelor în plus: psihonutriţia, un model echilibrat de a ne gestiona propria viaţă şi alimentaţia.

Nu în ultimul rând, pentru pasionaţii de istorie şi politologie, tânărul cercetător Alexandru Muraru îşi va prezenta volumul „Cum supravieţuieşte monarhia într-o republică?”, apărut tot la editura Curtea Veche Publishing. Cartea, reflecţia tezei de doctorat a autorului, analizează tranziţia de după 1989 din perspectiva regalităţii, pornind o dezbatere obiectivă cu cititorul, pentru a-i lăsa în final ocazia de a decide dacă întrebarea din titlu este valabilă, şi în ce măsură se aplică în prezent.

Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest. Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 – 20:00. Evenimentul este organizat de Asociaţia Editorilor din România, alături de Fundaţia Freinet, sub egida Federaţiei Editorilor din România.

Salonul de Carte Bookfest Braşov este cea mai nouă ediţie locală a celui mai important eveniment expoziţional de carte din România. În ultimii ani reţeaua Bookfest s-a extins în Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş şi Iaşi. Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internaţional de Carte Bookfest de anul acesta (Bucureşti, 20 – 24 mai 2015) au luat parte circa 90.000 de vizitatori, având loc peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, ateliere, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare al acestei ediţii a fost Republica Cehă, fiind prezente nume precum Tomáš Zmeškal, Roman Ráž, Kateřina Rudčenková, Kateřina Tučková, Martin Vopěnka.

Comentarii

Ultimă oră