Sari la conținut

Biserica unde jandarmii n-au fost paznici, ci enoriaşi, azi, de Bobotează

biserica-unde-jandarmii-nau-fost-paznici-ci-enoriasi-azi-de-boboteaza

Dacă, de regulă, suntem obişnuiţi cu jandarmii care păzesc lăcaşele de cult în zile de mare sărbătoare în care tot românul se înghesuie la biserică, azi, la o Biserică din Braşov situaţia a stat cu totul altfel.

„Boboteaza cu harurile ei, cu obiceiurile străbune, cu procesiunile poporului credincios, la râuri, cu sfințirea apelor țării, face parte din marea tradiție vie a evlaviei românești, credință ce a ținut și ține la un loc neamul nostru și îi asigură între altele, trăinicia și puterea, credința și neatârnarea.

Datoria noastră a tuturor este să rămânem credincioși minunatelor noastre rădăcini și să facem ca din aceste rădăcini să odrăslească o viață frumoasă, cu roade plăcute lui Dumnezeu și oamenilor”.

Cu aceste cuvinte a încheiat Părintele Militar Ion Epaminond Boroș slujba oficiată astăzi la Biserica Jandarmilor pentru cadrele aflate în serviciu și rudele acestora prezente.

Fiecare a primit Aghiasma Mare, sticlele cu apă sfinţită fiind personalizate la această biserică.

Jandarmii braşoveni, au o bisericuţă superbă, chiar la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, în curte. Biserica poartă hramul „Înălţarea Domnului”.

Comentarii

Ultimă oră