Sari la conținut

Birourile personalului administrativ de la Judeţean sunt mutate în spaţii provizorii

birourile-personalului-administrativ-de-la-spitalul-judetean-brasov-sunt-mutate-in-spatii-provizorii

Anexele în care sunt acum birourile vor fi demolate, în locul lor urmând a fi extinsă Unitatea de Primiri Urgenţe!

 Modernizarea Spitalului Județean Brașov îi obligă pe cei din administrarea spitalului să se mute temporar în containere modulare. În locul clădirii birourilor Spitalului Judeţean se va construi Unitatea de Primiri Urgenţe.


    Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a semnat un contract de achiziţie pentru 19 containere modulare, în vedere amenajării unor birouri administrative şi a unei spălătorii.

Containerele vor avea toate dotările necesare amenajării spaţiilor pentru care sunt achiziţionate, inclusiv jaluzele, mochete şi aer condiţionat.

Această achiziţie este făcută în contextul în care anexele în care funcţionează acum spaţiile administrative şi spălătoria vor fi demolate, pe terenul ocupat de acestea urmând a se extinde Unitatea de Primiri Urgenţe a unităţii.

De altfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Marius Leonte, „s-au depus documentele în vederea demolării acestor spaţii. Încă nu putem estima exact când vor începe lucrările propriu-zise”.

Pentru extinderea UPU de la Spitalul Judeţean Braşov, valoarea totală a finanţării de la Banca Mondială este de 10.674.424 lei, iar în conformitate cu proiectul propus va fi construită o clădire care va avea o suprafaţă desfăşurată de 1.929,6 mp, cu parter şi subsol. Lucrările ar urma să se deruleze pe o perioadă de 18 luni, însă întâi de toate este necesar ca autorităţile judeţene să lanseze o procedură de licitaţie pentru selecţia unui constructor.

După ce vor fi terminate lucrările de extindere a UPU, Consiliul Judeţean Braşov are în vedere şi o reechipare a unităţii, iar în acest sens a depus o cerere de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, cu o valoare de 1,5 milioane de euro, pentru achiziţia de aparatură medicală.

Prin acest proiect se vor achiziţiona 18 tipuri de echipamente şi aparatură performantă în vederea creşterii calităţii serviciilor medicale oferite, dar mai ales pentru scurtarea timpului de aşteptare pentru pacienţi. O serie dintre dotările actuale ale secţiei au o vechime de peste 10 ani, fiind achiziţionate în 2007 odată cu înfiinţarea UPU în cadrul unităţii sanitare.

În prezent, Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează provizoriu în fosta policlinică.

La UPU Braşov ajung în medie 230 de persoane pe zi, respectiv o medie de 65.000 de pacienţi în fiecare an. Anul trecut, 72.864 de persoane au solicitat ajutor la UPU, 8.015 dintre acestea fiind în stare gravă, cod roşu de urgenţă.

Comentarii

Ultimă oră