Sari la conținut

Biroul Unic de Informare de la Camera de Comerţ își începe activitatea joi, 20 iulie

biroul-unic-de-informare-de-la-camera-de-comert-isi-incepe-activitatea-pe-20-iulie

Camera de Comerţ şi Industrie din Brașov va găzdui un Birou Unic de Informare pentru cei care vor să-și deschidă o afacere!


    Autorităţile din Braşov au găsit o soluţie pentru a evita birocraţia cu care se confruntă antreprenorii atunci când îşi deschid firme sau când sunt nevoiţi să-şi reînnoiască autorizaţiile, dar și pentru a-i îndruma pe cei care vor să-și deschidă o afacere, dar nu cunosc foarte multe despre pașii pe care trebuie să îi urmeze.

Tinerii antreprenori şi nu numai pot apela în mod gratuit la serviciile unui Birou Unic de Informare, înfiinţat la Camera de Comerţ şi Industrie, unde, angajaţii din principalele instituţii de autorizare vor fi prezenţi pentru a răspunde tuturor întrebărilor cetăţenilor.

„De multe ori, cei care vor să-şi deschidă o firmă vin şi pun întrebări despre diverse instituţii şi suntem nevoiţi să-i trimitem acolo. Aşa că, profesioniştii din ziua de astăzi pot veni de acum într-un singur loc pentru a afla informaţii despre cum să-şi rezolve problemele direct de la specialişti“, a declarat Alexandru Butunoiu, responsabilul Centrului Unic de Informare.

Pentru ca persoanele care vor să înfiinţeze o firmă să nu mai fie nevoite să bată la fiecare uşă de mai multe ori, Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Brașov a decis, împreună cu Instituţia Prefectului, înfiinţarea acestui Birou Unic, unde persoanele interesate să poată primi toate informaţiile necesare.


    Biroul Unic de Informare va funcţiona de două ori pe lună, în zilele de joi şi va fi deschis de la ora 14.00, la ora 16.00. Cei care doresc să obţină informaţii direct de la specialişti trebuie să facă o programare prealabilă.

„Am dorit să venim în întâmpinarea celor care îşi înfiinţează societăţi comerciale. Sunt foarte mulţi tineri care îşi doresc să-şi deschidă o afacere şi nu numai şi am spus că partenerul ideal pentru acest lucru este Camera de Comerţ şi Industrie. Scopul este acela de a-i aduna pe toţi factorii decidenţi vizavi de avize şi autorizaţii care să-i ajute cu informaţii pe cei care vor să le obţină. Și iată, că începând de joi, de la orele 14.00, acest birou va fi funcțional în sediul Camerei de Comerț și Industrie. Biroul este deschis şi pentru că se pregăteşte lansarea progrmului Start-up Nation şi aceşti antreprenori aflaţi la început de drum trebuie sprijiniţi“, a declarat prefectul Judeţului Braşov, Marian Rasaliu.

„Ca tânăr întreprinzător, mai ales pe domeniul tehnic, unde de multe ori dai de impedimentul birocraţiei şi nu ştii tot timpul ce avize sunt necesare sau ce documentaţie este necesară găsesc că acest birou unic este foarte folositor, mai ales oamenilor care doresc să înfiinţeze o societate nouă şi chiar şi celor vechi sunt oameni care au o societate comercială de multă vreme şi întâmpină aceste bariere, încă nu ştiu toată documentaţia necesară”, a explicat Radu Aştefănoaie, tânăr întreprinzător.



   Scopul urmărit prin înființarea acestui birou unic este acela de a facilita accesul brașovenilor la informații.

Fiecare din instituţiile implicate în autorizarea activităţilor comerciale îşi va trimite câte un reprezentant la Camera de Comerţ şi Industrie, iar acesta va oferi toate informaţiile necesare pentru ca atunci când viitorul întreprinzător va ajunge la instituţia respectivă pentru obţinerea documentelor să se prezinte cu toate documentele necesare.


    La biroul unic vor veni reprezentanţi ai instituţiilor care eliberează documentele necesare, avizele sau auzorizaţiile pentru deschiderea unei firme, precum Agenţia de Protecţie a Mediului (APM), Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentară (DSVSA), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) și Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC).

Biroul unic îşi începe activitatea joi, 20 iulie 2017,de la ora 14.00. Toţi cei care ar vrea să-şi deschidă o firmă dar nu ştiu ce au de făcut, sau au nevoie de îndrumarepentru diferite aspecte legate de afacerea lor, pot merge la Camera de Comerţ între orele 14:00 şi 16:00.

Toate informațiile oferite în cadrul Biroul Unic de Informare de la Camera de Comerţ vor fi gratuite.

Comentarii

Ultimă oră