Sari la conținut

„Bean Bag Festival”, sâmbătă, în Poiana Brașov

bean-bag-festival-sambata-in-poiana-brasov

Brașovenii se pot relaxa pe fotolii gonflabile, pot savura filme și se pot delecta citind din biblioteca festivalului!


   Brașovenii si turiștii din Poiana Brașov au parte la acest sfârșit de săptămână (sâmbătă, 12 august 2017) de „Bean Bag Festival” (ajuns la a doua ediție) , primul festival de film din România ce îmbină cultura cu confortul, în mijlocul naturii.

Anul acesta, „Bean Bag Festival” va avea loc în incinta Centrului de Agrement din Poiana Brașov unde, începând cu ora 12:00, vor fi proiectate 3 animații pentru copii și 3 documentare ce promovează multiculturalismul, drepturile omului și grija față de mediul înconjurător.

Filmul documentar „Terra” de Yann-Arthus Bertrand va putea fi vizionat în premieră în România, la a doua ediției a acestui festival, în seara de 12 august 2017, începând cu ora 20:00.

Participanții se pot relaxa pe fotolii gonflabile și se pot delecta citind din biblioteca festivalului unde vor găsi și board games sau cărți de colorat.

Pentru doritorii de activități sportive, centrul de agrement pune la dispoziție piste de bowling și un perete de cățărat, iar în exteriorul centrului se vor organiza jocuri de frisbee și badminton.


   Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Brașov și Institutul Francez.

 Intrarea la festival și la filme este gratuită.

PROGRAMUL „Bean Bag Festival” 2017  (Sâmbătă, 12 august 2017 la Centrul de Agrement din Poiana Brașov):

Animații:


Ora 12:00 După ploaie / Après la pluie (3 min, FR)
Ora 12:05 Franțuzisme / À la française (7 min, FR)
Ora 12:15 Povești în miez de noapte/ Les contes de la nuit (1h24min, FR, sub. RO) – În fiecare noapte, un băiat și o fată se întâlnesc într-un vechi cinematograf dezafectat, unde se întâlnesc cu un tehnician în vârsta, care le proiectează fantezii pline de culoare, cum numai în vise pot exista. Film recomandat copiilor de peste 7 ani.

Documentare:


Ora 15:00 Femei și bărbați / Des femmes et des hommes (52 min, FR, sub. RO) – Femeile produc 50% din hrana planetei și reprezintă 66% din forța de muncă la nivel mondial , dar primesc doar 10% din venituri și dețin 1% din proprietăți. 50% dintre acordurile de pace eșuează într-un interval de 5 ani de la data semnării lor. Oare războaiele, sărăcia și viitorul ar arăta altfel dacă 50% din populația planetei ar lua parte în luarea deciziilor? Femei de succes din jurul lumii, cu povești emoționante, răspund la această întrebare.

Ora 16:00 HUMAN (3h11min, lb. EN, sub. RO) – HUMAN reprezintă diversitatea omenirii și a peisajelor bogate ce alcătuiesc lumea; glasul celor pe care, de obicei, nu îi auzim și nu îi vedem; aventura locurilor îndepărtate, necunoscute și a amintirilor, trăirilor, emoțiilor oamenilor atunci când povestesc despre iertare, iubire, familie, fericire, război, sărăcie. „Cel mai puternic mod de a scana interiorul sufletului uman este prin fețele oamenilor și cuvintele lor“ (Yann Arthus-Bertrand).

Ora 20:00 TERRA (premieră, 1h38min, lb. EN, sub. EN) – TERRA spune povestea vieții. Yann Arthus Bertrand și Michael Pitiot dezvăluie saga incredibilă a planetei noastre. În doar 10,000 de ani, viața pe Pământ a fost profund afectată de către dezvoltarea incredibilă a umanității. Dar omenirea devine din ce în ce mai izolată. Cum arată în ziua de azi relația omului cu mediul înconjurător și celelalte vietăți? Ce vedem în continuare ca fiind parte din noi? TERRA este o călătorie prin istoria diferitelor forme de viață, o căutare a originii noastre și a umanității noastre.

Ora 22:00 BEAN BAG MINGLE – Cei prezenți vor avea muzică indoor și se vor uita la perseide outdoor, dacă vremea este prietenoasă. Intrarea la Bean Bag Mingle se va face strict în baza unei pălării, bonete sau a unui batic pe care fiecare Bean Bagger va trebui să îl/o poarte pe toată durata serii.

Ultimul autobuz din Poiana Brașov spre Livada Poștei este la ora 23:59.

„Bean Bag Festival” vă așteaptă și vă invită să creați noi amintiri împreună!

Comentarii

Ultimă oră