Ovăzul conține nutrienți importanți pentru tot organismul, cum ar fi lecitină, vitaminele A și B, proteine, aminoacizi, niacin, biotină, calciu, fier, fosfor, zinc, magneziu, iod. Este extrem de benefic pentru perioada de recuperare de după intervențiile de stomac sau intestinale, ulcerul gastric, operații de bilă, în probleme de rinichi sau glicemie ridicată. La fel de bine tratează și bronșitele și accesele de tuse la copii, întărindu-le semnficiativ sistemul imunitar.În cazul adulților, de asemenea, este extrem de eficient pentru detoxifierea plămânilor, în special după o răceală, curățându-i de mucus, dar și de tutun. Așadar, vă prezentăm o băutură pe bază de ovăz decorticat, care detoxifică plămânii.

Ingrediente:

O ceașcă (200 ml) de ovăz decorticat
200 ml de apă
200 ml de zahăr
Cantitățile vor fi suficiente pentru un tratament de 4 sau 5 zile.

Cum îl prepari:

Spală bine ovăzul și pune-l într-un vas cu apa și zahărul. Pune amestecul pe aragaz și las-o la fiert pentru câteva minute.
Cel mai bine ar fi să pregătiți mixtura seara și să o lăsați până a doua zi. Dimineața, scurgeți ovăzul și puneți lichidul într-un borcan de sticlă. Dați vasul la frigider.

Cum îl utilizezi:

Pentru o perioadă de 40 de zile, beți compoziția pe stomacul gol, aproximativ 30 de ml. Luați o pauză de 15 zile după această perioadă, și reluați tratamentul timp de alte 40 de zile, dimineața, pe stomacul gol.
Procedura va elimina tot mucusul din plămâni și vă va curăța organul de tutun. Totodată vă va întări sistemul imunitar.
Atenție! Este foarte important să urmați cu sfințenie acest tratament, în pașii prezentați mai sus: 40 de zile în care să beți lichidul, pauză-15 zile, iar în următoarele  40 de zile veți relua ritualul. Sursa unica.ro