Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat, astăzi, într-o conferință de specialitate, că banii din programul „Rabla” ar putea fi accesați în lunile iulie-august 2017.

  „Sper ca perioada în care românii să meargă să acceseze acest program să fie extrem de rapidă și poate că undeva la sfârșitul lui iulie, începutul lui august banii să fie deja accesați și poate că o să identificăm alți bani pentru o suplimentare așa cum am făcut în 2015”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

 De altfel, oficialul a semnat și a trimis la Monitorul Oficial pentru publicare ordinul pentru Programul „Rabla” astfel încât acesta să demareze în luna mai.

 „Eu preconizez undeva în perioada 5-10 mai să putem deja să dăm drumul la programul «Rabla», în sensul că persoanele fizice și juridice care doresc să-și achiziționeze un autovehicul nou să poată să acceseze electronic acest program”, a explicat ministrul Mediului.

  Românii interesați de acest program vor primi o primă de casare de 6.500 de lei și un ecobonus de 1.000 lei la achiziționarea unui autovehicul cu o emisie de maximum 130 g CO2/km, precum și un ecobonus de 1.700 de lei pentru un autovehicul hibrid.

    Prin Programul „Rabla Plus” se vor acorda 10.000 de euro pentru mașinile electrice.