Sari la conținut
bani-din-belsug-pentru-serviciile-secrete

Comisiile reunite de buget au adoptat, sâmbătă, fără amendamente, bugetele SRI, SIE, SPP şi STS, precum şi pe cel al Curţii de Conturi, instituţiile anunţând, în cea mai mare parte, că banii alocaţi sunt suficienţi pentru buna funcţionare pe parcursul anului 2016. Bugetul ICR a fost suplimentat cu 500.000 de lei pentru "Anul Brâncuşi", după ce solicitaseră 3,8 milioane de lei.

Societatea Română de Radiodifuziune va avea, anul viitor, un buget de aproape 193 de milioane de lei, în scădere cu 1,48% faţă de anul precedent. Cu toate acestea, Miculescu nu a cerut bani în plus pentru instituţia sa. ""2016 va fi cel mai bun an din istoria Radiului public", a declarat acesta.

Comisiile de buget-finanţe au adoptat şi bugetul CNA, fără amendamente, în valoare de 11,3 milioane de lei, urmând ca, în jurul orei 15, să fie discutat şi bugetul Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Un alt buget adoptat în unanimitate a fost cel al Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, care primeşte de la Guvern 10,7 milioane de lei. Bugetul este în scădere cu peste 24% faţă de anul în curs, însă directorul instituţiei a precizat că numărul contestaţiilor depuse în 2015 aproape că s-a înjumătăţit faţă de anii trecuţi, în timp ce sumele recuperate au rămas la nivel similar. Deputatul PNL Vasile Horga a spus, însă, că acesta nu este un motiv de mândrie pentru instituţie, având în vedere normele adoptate de Guvernul Ponta, care presupuneau reţinerea unei garanţii în cazul respingerii unei contestaţii, ceea ce făcea firmele să nu mai dorească să depună astfel de contestaţii.

Comisiile de buget au adoptat şi bugetul Comitetului Economic şi Social, fără amendamente, în valoare de 8,5 milioane de lei - dublu faţă de anul în curs. Citește continuarea pe mediafax.ro .

Comentarii

Ultimă oră