Sari la conținut
bacul-la-53-de-ani

Examenul maturităţii se poate susţine chiar şi la vârsta de 53 de ani! O demonstrează Carmen Stănescu, o braşoveancă dornică să-şi continuie şcoala. Femeia a învăţat pe brânci şi, alături de adolescenţii care au picat în vară, a susţinut prima probă orală la limba şi literatura română, în cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă. Dacă va promova se gândeşte să dea la facultate. Niciodată nu e prea târziu să susţii bacalaureatul.

1979 este anul în care a ieşit de pe băncile liceului, dar atunci nu a trecut şi prin focurile examenului de bacalaureat. „M-am măritat de tânără, am avut un copil, am intrat în vâtoarea vieţii, a trebuit să muncesc şi anii au mers înainte, nu m-am mai gândit am reuşit imediat să-mi găsesc un loc de muncă şi atunci nu m-am mai axat pe şcoală. Acum, având în vedere schimbările care s-au produs în vieţile noastre şi în viaţa socială am considerat că este bine că-mi iau bacalaureatul şi chiar să merg mai departe”, ne-a spus Carmen Stănescu.

Are o fată de 34 de ani

Carmen Stănescu a făcut mai multe cursuri şi practică şi acum meseria de contabil. Are o fată în vârstă de 34 de ani, care este profesoară şi care a susţinut-o în tot ceea ce a făcut în viaţă. Prima probă a examenului de bacalaureat i-a creat emoţii, exact ca atunci când avea 18 ani, spune Carmen.

„Emoţii au fost, dar am reuşit să trec peste ele, am fost pregătită şi sunt foarte mulţumită de ce am făcut. Pentru mine prima probă a fost super”, mărturiseşte Carmen Stănescu. Următoarele probe o ţin cu sufletul la gură, dar este sigură că va promova. „Am emoţii la mate şi la fizică. Mă gândesc să merg apoi şi la facultate, de ce nu? Nu contează neapărat vârsta, important este să vrei”, a ţinut să precizeze Carmen Stănescu.

Alături de Carmen au fost şi alţi elevi care au trecut prin emoţiile primei probe orale la limba şi literature română, din cadrul examenului maturităţii, sesiunea de toamnă. La Braşov s-au înscris 1863 de candidaţi.  „Am emoţii, dar m-am pregătit la 11.40 intru. Sper la un subiect uşor şi să fie totul bine. N-am am fost la prima sesiune, dar acum ştiu că totul va fi bine, trebuie să gândim pozitiv”, spune un elev. „Examenul de azi a fost aşa şi aşa. Emoţii mari, dar a fost bine. Acum aşteptăm probele de mâine şi de poimâine”, ne-a spus un alt elev.

Calendarul probelor

Examenul maturităţii va continua în perioada 20-21 august cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în perioada 22-23 august cu evaluarea competenţelor digitale.Prima probă scrisă va avea loc în 26 august la limba si literatura română. In 28 august se va susţine proba scrisă obligatorie a profilului, iar proba scrisă la alegere a profilului şi specializării este programată pentru 30 august. Rezultatele se for afişa în 2 septembrie, data în care pot fi depuse si contestaţiile. În 5 septembrie se vor afla rezultatele finale.

Comentarii

Ultimă oră