Sari la conținut
bacalaureat-de-toamna

Elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune și nu doresc să rămână fără examenul maturității, au șanse să treacă de probe începând de astăzi, când s-a dat startul sesiunii de toamnă.

Candidații au susținut azi proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Peste 45.000 de absolvenți de liceu s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, care are loc în perioada 20-31 august.

În 21 august urmează verificarea la Limba şi Literatura Maternă, în 22 august - proba obligatorie a profilului, iar în data de 23, proba la alegere a profilului şi specializării.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se desfășoară în zilele de 24 și 27 august și este urmată de evaluarea competențelor în limba maternă.

Evaluarea competenţelor digitale are loc în intervalul 29 - 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în 30 și 31 august.


Primele rezultate de la BAC-ul de toamnă vor fi afișate în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, în data de 1 septembrie.

În aceeaşi zi, absolvenții nemulțumiți vor putea depune contestaţii, rezultatele finale fiind publicate în 6 septembrie.


La Brașov, examenele se susțin în trei centre: la Colegiul Național „Aprily Lajos”, Colegiul Economic „Andrei Bârseanu”, la „Nicolae Titulescu” si la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”.

Comentarii

Ultimă oră