Sari la conținut

Neculai Mihăilă a încercat să sperie un braşovean cu o plângere penală.Avocat din Baroul Bacău şi administratorul unei societăţi, retinuţi de procurorii DNA în urma unui flagrant.
Şantaj şi instigare la şantaj. Avocatul băcăuan Neculai Mihăilă şi administratorul unui restaurant din Braşov au fost reţinuţi în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA Braşov. Neculai Mihailă este acuzat de şantaj, iar administratorul societăţii comerciale „Trio Salt” SRL de instigare la şantaj.
Totul a pornit de la o altercaţie. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că inculpatul Ciprian Sorin Florea a luat la cunoştinţă despre o altercaţie ce a avut loc în incinta restaurantului său din Braşov, „Calypso”, la sfârşitul lunii februarie. Se pare că între cel care a fost şantajat şi o altă persoană a avut loc o încăierare. Florea l-a determinat pe avocatul Mihăilă  să-l sperie pe denunţător pentru a-l constrânge să dea suma de 4000 de euro.
Speriat cu o plângere penală. Avocatul s-a întâlnit cu cel vizat pentru a fi şantajat spunându-i că, în urma bătăii în care a fost implicat, celaltă persoană a fost desfigurată. Apoi l-a ameninţat că dacă nu plăteşte 4 mii de euro, victima va formula plângere penală împotriva sa pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă, faptă pedepsită cu închisoarea. Subiectul şantajului nu s-a speriat aşa de uşor şi l-a denunţat pe avocat la DNA. Marţi, avocatul şantajist a fost prins în flagrant marţi în timp ce primea 2.000 de euro, reprezentând o primă tranşă din banii pretinşi.

Comentarii

Ultimă oră