Sari la conținut

Avertismente ISU pentru limitarea arderilor necontrolate de mirişti

avertismente-isu-pentru-limitarea-arderilor-necontrolate-de-miristi


 În 7 zile, 32 de cazuri de focuri în câmp scăpate de sub control! Avertisment ISU: respectaţi regulile, aceste incendii sunt greu de stins pentru că, de multe ori, maşinile de pompieri nu pot intra şi nici nu există surse de apă!

Având în vedere încălzirea vremii din ultimele zile şi a faptului că se apropie perioada curăţeniei de primăvară Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Țara Bârsei” al judeţului Braşov atrage atenţia cetăţenilor despre pericolul pe care îl reprezintă arderile necontrolate de mirişti.

„Astfel de intervenţii sunt dificile deoarece de cele mai multe ori autospecialele pompierilor nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu datorită lipsei căilor de acces, nu există surse de alimentare cu apă în zonă sau suprafaţa care arde este foarte mare (zeci de hectare)”, avertizează oficialii ISU.


   Astfel, în ultimele 7 zile forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brasov, au intervenit la 32 de cazuri, pentru stingerea incendiilor de vegetaţie. Au ars peste 50 de hectare de vegetaţie.


     „În unele cazuri, cetăţenii ard miriştile, resturile menajere ori vegetaţia uscată, fără a asigura supravegherea, fără a asigura măsurile de apărare împotriva incendiilor, în condiţii de vânt ori amplasând grămezile ce urmează a fi distruse prin ardere în apropierea şurilor, adăposturilor de animale sau furajelor, ceea ce conduce la propagarea rapidă a focului la gospodării şi anexele acestora, înregistrându-se pagube mari”, au subliniat pompierii.


    Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, ISU Braşov face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.


„Unitatea noastră a transmis tuturor primăriilor din judeţ, precum şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, reguli de prevenire specifice ce trebuiesc respectate de toţi membrii comunităţilor locale”, au mai precizat reprezentanții ISU.

Comentarii

Ultimă oră