Sari la conținut

Avertisment de călătorie. Ce trebuie să știe românii care pleacă din țară

avertisment-de-calatorie-ce-trebuie-sa-stie-romanii-care-pleaca-din-tara

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că Oficiul pentru Analiza Amenințării (OCAM) a decis, în premieră, ridicarea nivelului de alertă teroristă la nivel maxim (4/4 - 'amenințare serioasă și iminentă') pe întreg teritoriul belgian. Potrivit unui comunicat al MAE, OCAM a anunțat și o întărire a dispozitivului militar din Bruxelles și a controalelor la frontiere. De asemenea, a fost dispusă întărirea pazei tuturor aeroporturilor, gărilor, centralelor nucleare și a portului maritim din Anvers.

„Aeroportul Zaventem rămâne închis, iar circulația feroviară în/ dinspre capitala Bruxelles va fi reluată treptat. Centrele comerciale sunt deschise, iar activitatea cotidiană revine, treptat, la normalitate. Totodată, a fost creată o linie telefonică de urgență, cu număr de apelare 1771 de pe teritoriul belgian. Pentru apelurile din afara Belgiei, a fost anunțat numărul de telefon de urgență +32 78 15 1771", se menționează în comunicat.

MAE recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță', care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Comentarii

Ultimă oră