Sari la conținut
avantajele-descentralizarii

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a vorbit la Antena3 despre descentralizare, precizând care sunt scopul, beneficiile și data propusă pentru finalizarea cadrului în vederea realizării acestui obiectiv.
Dragnea a ținut să precizeze că descentralizare şi regionalizare nu presupun desființarea judeţelor, subliniind însă că împărţirea ţării va însemna micşorarea numărului de salariaţi. "(...)S-ar putea ca un număr semnificativ din personalul actual din instituţiile publice să caute un nou loc de muncă, pentru că sunt acţiuni care merg în paralel. (...) Când la ministere vor fi mai puţine competenţe, nu mai pot rămâne tot atâţia oameni, pentru că nu prea mai ai ce să faci", a mai spus Liviu Dragnea. Mai multe direcţii din deconcentrate vor urma să treacă în cadrul consiliilor județene, regiunea urmând a deveni autoritate de management, aşa cum există la ministere în prezent, a mai spus ministrul. El a adăugat că structura de la regiuni nu va fi una nouă, ci va fi pe structura Agenţiilor de Dezvoltare Regională.
"Cetăţenii nu vor trebui să-şi schimbe actele, în viaţa lor nu se va schimba nimic în rău", a arătat ministrul. Acesta a arătat că, la nivelul ministerului pe care îl conduce, se vor înfiinţa trei grupuri de lucru pe problema regionalizării. "Descentralizarea înseamnă că statul vrea să intre peste tot, dar nu ajunge nicăieri. Şi atunci stabilim ce e competent la nivelul Guvernului şi vedem ce rămâne la nivel de comună, oraş, municipiu. (...) Autorităţile de management am putea să le ţinem cam un an la ministere, după care le transferăm. Vom arăta şi Comisiei Europene cum vor arăta ele", a mai spus Dragnea.

Comentarii

Ultimă oră