Sari la conținut
avanseaza-lucrarile-la-pasajul-fartec-

   Lucrările la pasajul Fartec se apropie de o etapă spectaculoasă: Va fi ridicat tot podul, circa 1.600 de tone!

Lucrările la pasajul vechi de la Fartec vor fi gata în luna decembrie a acestui an. Anul 2020 ca termen de finalizare a lucrărilor a mai fost anunţat în această vară de constructor, iar ieri a fost reconfirmat de către acesta.


  Până atunci, constructorul mai are destule lucrări de făcut. Astfel, potrivit informaţiilor transmise de Primăria Braşov, zilele acestea se toarnă grinzile pentru zona trotuarului, de pe primul segment al pasajului, cel unde este montată „sera”. De altfel, în scurt timp, pe acest segment se va turna şi asfaltul şi vor fi montate parapetele.

La celălalt segment de pasaj, Mihai Filip, reprezentantul constructorului, a declarat că „până la sfârşitul anului sperăm să terminăm lucrările”.


   Pe de altă parte, acesta a anunţat că „în aproximativ trei săptămâni vom ridica tot podul, circa 1.600 de tone, pentru fixarea aparatelor de reazem şi aducerea pasajului la nivelul final, aliniat cu calea de rulare”.


    Lucrările la pasajul de la Fartec au început în anul 2015, realizate de o firmă din Bucureşti, iar contractul a fost reziliat în anul 2017, după ce constructorul a ajuns la concluzia că nu mai poate continua proiectul. În anul 2018 a fost încheiat contractul cu actualul constructor, Asocierea SC Recon SA – SC Prinfo SRL (ambele firme din Braşov). Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 15.844.267 lei cu TVA.


      După finalizarea lucrărilor de modernizare a pasajului (care au început în anul 2015), durata de viaţă a pasajului va fi prelungită cu cel puţin 25 de ani. Pasajul va respecta cele mai noi standarde.

Comentarii

Ultimă oră