Sari la conținut

Autorităţile dau asigurări că sunt pregătite pentru deszăpezire

autoritatile-dau-asigurari-ca-sunt-pregatite-pentru-deszapezire

Prima zăpadă din 2016 a adus şi cea dintâi intervenţie a autorităţilor pentru deszăpezirea drumurilor din municipiu. Reprezentanţii Primăriei susţin că sunt pregătiţi pentru ninsori abundente. La Braşov se intervine cu 33 de utilaje, iar angajaţii lucrează în două schimburi. Prioritate pentru deszăpezire au arterele principale de circulaţie, iar apoi se intervine pe străzile lăturalnice. Pe stoc există 3.500 de tone de material antiderapant, suficient pentru intervenţii intense pe două săptămâni.

Administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, ne-a declarat: „Pe drumul de Poiana Braşov acţionează două utilaje nu atât pentru deszăpezire, cât pentru aşternerea stratului de material antiderapant în Poiană. Tot două utilaje acţionează cu acelaşi sistem de sărăriţă şi material antiderapant şi în staţiune. În prezent, în tot municipiul nu sunt probleme şi traficul se desfăşoară în condiţii normale pentru această perioadă a anului”.

Responsabilitatea pentru curăţarea trotuarelor o au braşovenii. Fiecare trebuie să cureţe zăpada de pe trotuarul din faţa casei sau a firmei. În caz contrar, amenzile sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv 1.000 şi 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Comentarii

Ultimă oră