Sari la conținut
autogara-din-bartolomeu-se-transforma-in-hotel

Zona Autogării 2 din Bartolomeu ar urma să se transforme radical în anii ce urmează. Practic, actuala construcție ar urma să fie demolată, iar în locul acesteia să fie ridicat un hotel cu 150 de camere.

Omul de afaceri Constantin Codreanu, cel care deține amplasamentul de pe strada Avram Iancu, a explicat că a demarat partea birocratică în vederea derulării investiției.

Recent, firmei Transbus, al cărei administrator este, i-a fost eliberat certificatul de urbanism în vederea realizării proiectului.

„Va fi un hotel mai deosebit față de ce avem la ora actuală în Brașov, cu standarde înalte, care va avea atât săli de conferință, cât și o zonă pentru evenimente. Anul acesta, vom realiza partea de documentație necesară demarării lucrărilor, iar de anul viitor vrem să ne apucăm de treabă. Actuala autogară va fi demolată și vom ridica o clădire nouă, cu mai multe niveluri. De asemenea, lângă, va fi și o parcare, astfel încât să oferim cele mai bune condiții turiștilor”, a precizat omul de afaceri, care deține una dintre cele mai mari companii de transport din țară.

Codreanu a mai declarat că valoarea investiției se va ridica la aproape 10 milioane de euro.

Hotelul din Florilor devine azil de bătrâni

Constantin Codreanu mai deține alte două hoteluri în Brașov, respectiv în Tractorul și în Florilor, însă acesta din urmă nu mai este funcțional.

De aproape doi ani însă, în restaurantul vechiului hotel de pe strada Albăstrelelor a fost amenajată o capelă în care funcționează Parohia Sfânta Muceniță Tatiana. După cum a precizat Constantin Codreanu, care a fost hirotonit preot în 2015, în curtea vechii unități de cazare va fi construită o biserică.

„Clădirea hotelului o vom transforma într-un azil de bătrâni, un așezământ filantropic, care va funcționa pe lângă această biserică”, a explicat omul de afaceri.

Comentarii

Ultimă oră