Sari la conținut

Autobuzele electrice au contribuit la reducerea cu peste 800 de tone a dioxidului de carbon din aerul Brașovului

autobuzele-electrice-au-contribuit-la-reducerea-cu-peste-800-de-tone-a-dioxidului-de-carbon-din-aerul-brasovului

1.000.000 de km parcurşi de autobuzele electrice din mai şi până acum. Circulația celor 51 de autobuze electrice a însemnat reducerea cu peste 800 de tone a dioxidului de carbon din aerul Braşovului .

Estimările RATBV arată că pe parcursul anului 2021 autobuzele electrice, inclusiv cele ce urmează a fi recepționate, vor parcurge în Brașov peste 2.000.000 de km.

"Un milion de kilometri parcurși cu autobuzele electrice în Brașov și peste 800 de tone de dioxid de carbon care nu au mai ajuns în aerul brașovean. Municipalitatea a recepționat până acum 51 din cele 60 de autobuze electrice marca SOR, și a pus în circulație 26 de troleibuze Solaris", a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Toate autobuzele electrice de 8 metri, precum şi 10 dintre cele de 12 metri, sunt dotate cu un sistem avansat de asistență a șoferului (ADAS) pentru prevenirea coliziunilor cu pietonii, bicicliștii sau vehiculele care circulă în părțile laterale ale autobuzului, se află în „unghiul mort” sau pe o traiectorie de coliziune cu autobuzul.

Comentarii

Ultimă oră